Ειδήσεις Υγείας

Μήπως παχαίνετε χωρίς να τρώτε; Δείτε τι φταίει

Νέες έρευνες απέδειξαν ότι μπορεί να υφέρπουν κρυφοί λόγοι υγείας που δεν χάνετε βάρος. Από μια ορμονική ανισορροπία, μέχρι έλλειψη σε κάποια βιταμίνη ή η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε!

Κατάθλιψη

Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που νιώθουν λύπη και μοναξιά, κερδίζουν βάρος πιο γρήγορα από εκείνους που αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Ένοχες αιτίες

Η αφυδάτωση, τα φάρμακα, μια  διατροφή φτωχή σε φυτικές ίνες, ή ακόμα και η έλλειψη καλής χλωρίδας στο έντερό σας, μπορεί να αυξάνουν το βάρος σας.
Αλλάξτε τη διατροφή σας και βάλτε στο πιάτο σας περισσότερες φυτικές ίνες.
Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να αποκλείσετε μια σειρά διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του υποθυρεοειδισμού ή κάποιου νευρολογικού προβλήματος.

Μήπως σας λείπουν βιταμίνες

Η έλλειψη βιταμίνης D, μαγνήσιου, σιδήρου, μπορεί να τροποποιήσει το μεταβολισμό σας με τρόπους που να κάνει πιο δύσκολη την απώλεια κιλών.

Μεγαλώνετε

Είναι γεγονός:Δεν καίμε τις ίδιες θερμίδες στα 40 ή τα 50 μας, όπως όταν ήμασταν 20. Επομένως, χρειαζόμαστε περισσότερη άσκηση και λιγότερα τρόφιμα για να κρατήσουμε το μεταβολισμό μας σε καλά επίπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button