Ειδήσεις Υγείας

Μήπως τρέμουν τα χέρια σας; Όλες οι αιτίες

Το τρέμουλο στα χέρια σε μικρές ηλικίες  μπορεί να μην αποτελεί κίνδυνο για την υγεία αλλά είναι μια ενοχλητική και αρκετά δυσάρεστη κατάσταση.
Όπως εξηγεί ο δρα Ρατζ Καπούρ, νευρολόγος στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής του Λονδίνου το τρέμουλο μπορεί να συμβεί  σε όλους, αν και μπορεί να επιδεινωθεί από το στρες ή την έλλειψη ύπνου.

Έρευνες έδειξαν ότι η συχνότερη   αιτία που προκαλεί στους περισσότερους τρέμουλο στα χέρια είναι η συναισθηματική φόρτιση. Οποιοδήποτε δυνατό συναίσθημα, όπως θυμός, φόβος, άγχος, κρίσεις πανικού μπορεί να προκαλέσει τρόμο των χεριών.

Υπερβολική καφεΐνη

Στην περίπτωση που καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και τρέμουλο.

Χαμηλό ζάχαρο

Η υπογλυκαιμία εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα και πολλές φορές συνοδεύεται με τρόμο χεριών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μύες και τα νεύρα στερούνται γλυκόζης, το σημαντικότερο “καύσιμο” του οργανισμού.

Πρόβλημα με το θυρεοειδή

Αν διαπιστώσετε ότι τρέμουν τα χέρια σας καλό θα ήταν να ελέγξετε το θυρεοειδή σας. Τα ύποπτα  συμπτώματα της νόσου είναι η νευρικότητα, ο τρόμος των χεριών, η απώλεια κιλών και οι ταχυκαρδίες.

Έντονο άγχος

Όταν το άγχος σας κυριεύει επηρεάζονται άμεσα τα χέρια, το κεφάλι, τη φωνή και άλλα μέρη του σώματος. Τα συμπτώματα συνήθως απουσιάζουν ή είναι μηδαμινά κατά την ηρεμία, ενώ χειροτερεύουν όταν το άτομο προσπαθήσει να κρατήσει τα χέρια του ή ένα αντικείμενο σταθερό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button