ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μία πλατφόρμα όλοι οι γιατροί! Ιδρύεται Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών

Την ένωση των περίπου 30.000 γιατρών που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, με τους 65.000 γιατρούς που εργάζονται επί ελληνικού εδάφους, επιδιώκεται με τη δημιουργία του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών.

Πρόκειται για ένα Ινστιτούτο που ιδρύεται με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και το οποίο θα διαθέτει εκτός των άλλων και έναν ειδικό ηλεκτρονικό κόμβο, προκειμένου να συνδεθεί όλο το ελληνικό ιατρικό επιστημονικό προσωπικό από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η δημιουργία του Ινστιτούτου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια διημερίδας για τον ιατρικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) μαζί με την Ελληνική Ομογένεια του Μόντρεαλ.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης, σκοπός του Ινστιτούτου θα είναι να υπάρξει σύνδεση όλων των Ελλήνων Γιατρών που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου, ώστε να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία, ερευνητικές εργασίες, επιστημονικές εμπειρίες, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.

Στον ηλεκτρονικό κόμβο θα μπορούν να εγγράφονται οι Έλληνες γιατροί από όλο τον κόσμο για να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος.

Αρχικά στόχος είναι να ενταχθούν οι γιατροί που ζουν και εργάζονται σε μεγάλες χώρες όπως στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κλπ.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΙΣΑ σήμερα περίπου 25.000 με 30.000 γιατροί ζουν και εργάζονται σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού, ενώ μόνο τα χρόνια της κρίσης έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα περίπου 10.000 γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γερασμένο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ! Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών

Πόσα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις; Τα κονδύλια και οι ανάγκες

Έλληνες γιατροί από όλο τον κόσμο ενώνουν δυνάμεις! Ξεκινούν νέες συνεργασίες

Γιατροί ΙΣΑ: Έστειλαν εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα από το 2010!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button