ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαζικές αγωγές νοσοκομειακών γιατρών για αναδρομικά και αναπροσαρμογή μισθών! Καμία δέσμευση από υπ.Υγείας

Μετά την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά ουσιαστικά μόνο αυτούς που προσέφυγαν στα δικαστήρια, η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ προκειμένου να διεκδικήσει τη αναπροσαρμογή των μισθολογίων όλων των γιατρών και όχι μόνο όσων είχαν προσφύγει δικαστικά.

Την ίδια ώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της ΟΕΝΓΕ θα φθάσουν και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τα αναδρομικά τους καθώς δε φαίνεται η κυβέρνηση να θέλει να τους τα καταβάλει. Και τα λεφτά είναι πολλά. Διαβάστε ΕΔΩ πόσα δικαιούνται: “Πόσα θα εισπράξουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλα τα ποσά ανά βαθμίδα”

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας είχε διαμηνύσει στον κλάδο ότι ακόμη και οι αναπροσαρμογές των μισθών είναι πρόβλημα με δεδομένου τις στενές οικονομικές δυνατότητες της χώρας.

Καμία δέσμευση από Αν.Ξανθό

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δε δεσμεύεται για καμία οικονομική αύξηση στους νοσοκομειακούς γιατρούς παρότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική όπως λεει η ΟΕΝΓΕ.

Μάλιστα και σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) δεν δεσμέυτηκε.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΠΕΔΥ: “Για την απόφαση του ΣτΕ που αφορά το μισθολόγιο ιατρών ΕΣΥ, δεν λάβαμε δέσμευση. Ο μόνος δρόμος είναι οι δικαστικές προσφυγές. Τις επόμενες μέρες, θα στείλουμε συγκεκριμένες οδηγίες, με στόχο την ασφαλή προσφυγή και πάντα προς το συμφέρον των συναδέλφων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλοκάρονται» τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που δικαιούνται με απόφαση του ΣτΕ! Τι ετοιμάζουν

Αυξήσεις με δόσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ! Τι θα ζητήσουν από τον υπ.Υγείας

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button