ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών από τη φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική!

Μεγαλώνει ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων στη Δυτική Αττική καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που έχει τον συντονισμό σε θέματα κρίσεων και φυσικών καταστροφών, οι νεκροί από τη φονική καταιγίδα  είναι δεκαπέντε και ακόμη δεκαεπτά άνθρωποι είναι τραυματίες.

«Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής στο Θριάσιο νοσοκομείο, ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών είναι 15 νεκροί  (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες)» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.

Ωστόσο «τα νούμερα τα οποία δίνουμε μπορούν να μεταβληθούν ακόμη και στο επόμενο λεπτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών να αυξηθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

Σκνηνές από τραγωδία

Σκηνές βγαλμένες από τραγωδία εκτυλίσσονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας όπου έχουν διακομιστεί τα πτώματα των νεκρών από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική. «Έξι από τους νεκρούς δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη» είπε ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορούτης και παραδέχθηκε ότι: «Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν να προσέρχονται τόσα θύματα σε τόσο μικρό χρόνο».

Από τους 15 νεκρούς, οι 6 αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

«Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής» ανέφερε ο κ. Αναστασίου διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου νοσοκομείου.

Τραυματίες

Στο Θριάσιο νοσηλεύεται μία γυναίκα στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι από τους 17 τραυματίες έλαβαν εξιτήρια.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button