Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Μαλλιά και ήλιος: Πως θα τα προστατέψετε;

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Μαλλιά και ήλιος: Πως θα τα προστατέψετε;

Το καλοκαίρι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου κάνει τα μαλλιά πιο εύθραυστα με συνέπεια να σπάνε.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς η καθημερινή επαφή των μαλλιών με το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας τους αφαιρεί το φυσικό προστατευτικό λίπος τους, με συνέπεια να θαμπώνουν, να χάνουν το χρώμα τους και να γίνονται άγρια.

Κόψτε τα

Το κούρεμα θα τα δυναμώσει καθώς όσο πιο μακριά είναι τόσο περισσότερο καταπονούνται οι θύλακοι των τριχών από το βάρος και φθείρεται η τρίχα.

Φοράτε καπέλο

Όσο είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο φοράτε καπέλο . Έτσι θα προφυλάξτε όχι μόνο τα μαλλιά σας αλλά και το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας η οποία ενοχοποιείται για καρκίνο του δέρματος.

Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Η χρήση προϊόντων για τα μαλλιά με αντηλιακά φίλτρα, τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζουν το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών.

Καλό ξέπλυμα

Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει να τα ξεβγάζετε με γλυκό νερό. Έτσι δεν θα απορροφούν το αλάτι ή το χλώριο.

Μην τα χτενίζετε βρεγμένα

Μην χτενίζετε ποτέ τα μαλλιά σας βρεγμένα και ειδικά όταν είναι ακόμη επάνω τους το αλατόνερο, καθώς είναι πολύ πιο εύθραυστα και θα τα σπάσετε.

Αποφεύγετε το πιστολάκι

Ο ζεστός αέρας αφυδατώνει τα ήδη ταλαιπωρημένα από τη θάλασσα και την πισίνα μαλλιά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν αργά και φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως έχετε ουρολοίμωξη; Όλα τα συμπτώματα

 

 

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close