ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

«Μαϊμού» προϊόντα διαφημίζονται σαν φάρμακα μέσω Facebook! Για ποιο προϊόν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί

Στη δικαιοσύνη αλλά και στις αρμόδιες αρχές προσέφυγε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε μια προσπάθεια να αποτρέψει παραπλανητικές διαφημίσεις μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το Facebook.

Ειδικότερα όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, εδώ και καιρό ένα αναμφιβόλου προέλευσης σκεύασμα προωθείται μέσα από το Facebook ενώ ταυτόχρονα εκτίθενται οι φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με τον κ.Λουράντο δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο Facebook δυσφημίζει κατάφωρα το σύνολο των φαρμακοποιών και διαφημίζει παράνομα και παραπλανητικά ως “φάρμακο” το αμφιβόλου προέλευσης σκεύασμα “OSTEΟREN”.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μία κρέμα η οποία σύμφωνα με τη διαφήμιση που προωθείται, χρησιμοποιείται όταν υπάρχει πόνος στις αρθρώσεις, και ιδιαίτερα στο γόνατο και την σπονδυλική στήλη και υπόσχεται ότι μπορεί να διώξει τους πόνους αυτούς. Μάλιστα στη διαφήμιση σημειώνεται ότι «Αποκαθιστά την πλήρη λειτουργικότητα μετά από τραυματισμούς ή οστεοαρθρίτιδα».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στα μέλη του, σε προάσπιση της υγείας των πολιτών και του κύρους του επιστήμονος φαρμακοποιού, αφότου πληροφορήθηκε την ύπαρξη δημοσιεύματος που κυκλοφορεί στο FACEBOOK που δυσφημίζει κατάφωρα το σύνολο των φαρμακοποιών και διαφημίζει παράνομα και όλως παραπλανητικά ως “φάρμακο” το αμφιβόλου προέλευσης σκεύασμα “OSTEΟREN” υπέβαλλε άμεσα έγγραφη αναφορά – καταγγελία προς:

– την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,

– την Αστυνομική διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

– τον Ε.Ο.Φ. και

– το Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

αιτούμενος την άμεση παρέμβαση των ως άνω αρχών και την αποκατάσταση της νομιμότητας, «καθόσον ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την επιστημονική ακεραιότητα των φαρμακοποιών».

Πάντως δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο να κυκλοφορούν αμφιβόλου προέλευσης προϊόντα μέσα από το διαδίκτυο και στην ελληνική αγορά. Δείτε ΕΔΩ μία από τις προειδοποιήσεις του ΕΟΦ: «Καμπανάκι ΕΟΦ για επικίνδυνα σκευάσματα στυτικής δυσλειτουργίας και συμπληρώματα διατροφής!»

Δεκάδες καταγγελίες φθάνουν καθημερινά στους φαρμακευτικούς Συλλόγους, στον ΕΟΦ αλλά και στο υπουργείο Υγείας για διαφημίσεις σκευασμάτων που υπόσχονται θεραπείες κάθε είδους αλλά στο τέλος αποδεικνύονται το…νερό του Καματερού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη HealthReport.gr: Τι δείχνει πόρισμα φωτιά για τον ΕΟΦ! Τι έβγαλαν οι έλεγχοι από το 2012-2015

Προσοχή! Παράνομη πώληση αντιδιαβητικών φαρμάκων από το Ίντερνετ!

Στη «φάκα» των φαρμακοποιών τα πλαστά φάρμακα! Τι ετοιμάζουν

Γέμισε το ίντερνετ με πλαστά φάρμακα! Τι φοβούνται οι αρχές

Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι

«Χρυσό» μπόνους στους εργαζόμενους του ΕΟΦ για να αποδίδουν! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button