Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Μεγαλώνει το κύμα ανεμβολίαστων παιδιών!

Σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τους Έλληνες γονείς γύρω από την σπουδαιότητα και την αξία  του  εμβολιασμού η Ελληνική Παιδιατρική Eταιρεία ξεκινά εκστρατεία με τίτλο «ενημερώσου…είναι μεταδοτικό».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας αλλά και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδίατροι έγκεινται στη δυσκολία του χειρισμού των αντιρρήσεων των γονέων, στην επιφύλαξη που έχουν οι γονείς για τα εμβόλια, αλλά και στο μικρό ποσοστό των Παιδιάτρων που παραπέμπουν τους γονείς στο διαδίκτυο.

Ο προβληματισμός και ο φόβος των γονιών,σύμφωνα με τον κ.Κωνσταντόπουλο πηγάζει από την έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διεξαγωγή 2 ερευνών αγοράς, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο ’14, αφενός σε κοινό γονέων προκειμένου να διερευνηθούν οι αντιλήψεις τους σχετικά με τον παιδικό εμβολιασμό, και αφετέρου σε κοινό Παιδιάτρων, προκειμένου να διερευνηθούν ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματολογία προς τους γονείς για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Η ανάγκη για δημιουργία μιας έγκυρης πηγής πληροφόρησης από όπου οι γονείς θα ενημερώνονται σχετικά με τους εμβολιασμούς, εντοπίστηκε από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και θέλησε να δώσει μια λύση στους έντονους προβληματισμούς των γονέων.

Η εκστρατεία «ενημερώσου…είναι μεταδοτικό» περιλαμβάνει ενημερωτικά έντυπα ασθενειών, ειδικά έντυπα για γονείς και παιδιάτρους, έντυπο μαιευτηρίων για τις νέες μαμάδες, αλλά και μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα που περιέχει όλες τις χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό και τα σχετικά εμβόλια.

Η ιστοσελίδα http://vaccines.e-child.gr/ περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις – απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς Παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button