Ειδήσεις Υγείας

Μελανιές: Δείτε πως θα τις εξαφανίσετε χωρίς φάρμακα

Γενικά οι μώλωπες, φεύγουν μόνοι τους αλλά στο χέρι σας είναι να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση τους. Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί σε έρευνα που δημοσίευσαν στο Journal of the American Academy of Dermatology.

Φυτική μαργαρίνη!

Όταν χτυπήσετε, απλώστε φυτική μαργαρίνη πάνω στο χτύπημα. Έτσι θα απορροφηθεί αμέσως το πρήξιμο, αλλά κυρίως η μελανιά, δεν θα πάρει το γνωστό της χρώμα.

Βάλτε πάγο όσο το δυνατό γρηγορότερα

Τοποθετήστε πάγο ή μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά τυλιγμένη σε μια πετσέτα πάνω από τη μελανιά για 10 λεπτά. Απομακρύνετε μετά από 10 λεπτά και περιμένετε 20 ακόμα λεπτά, πριν ξαναεφαρμόσετε τον πάγο.

Μια ακόμη εναλλακτική λύση είναι το επόμενο 24ωρο μετά από τον πάγο να εφαρμόσετε θερμότητα για να εντείνετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να βοηθήσετε, ώστε να καθαριστεί το συγκεντρωμένο αίμα.

Μη ξεχάσετε τον μαιντανό

Ψιλοκόψτε μια χούφτα από φρέσκα φύλλα μαϊντανού και απλώστε τα πάνω στο μώλωπα. Στη συνέχεια τυλίξτε την περιοχή με έναν ελαστικό επίδεσμο. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η φλεγμονή

Φάτε πιπεριές

Οι πιπεριές και τα και εσπεριδοειδή έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τις φλεγμονές στο σώμα και επομένως και από τις μελανιές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button