Πολιτική Υγείας

Μετά τα εγκαίνια στο ΠΕΔΥ, έρχονται τα λουκέτα! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Έτοιμο έχει ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης το σχέδιο των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (νυν ΠΕΔΥ) ώστε να εξοικονομήσει τα κονδύλια που του ζητά η τρόικα. Είναι ενδεικτικό ότι οι περιφερειάρχες υγείας (ΠΕΣΥ) του έχουν ήδη παραδώσει ένα σχέδιο για το ποια πολυιατρεία δε χρειάζονται ανά περιοχή.

Και το επιχείρημα βέβαια θα είναι ότι σήμερα υπάρχουν μονάδες υγείας για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι ενώ έπονται και οι επιπλέον συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς που θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες. Στο στόχαστρο μπαίνουν όσα είναι σε νοικιασμένα κτίρια αλλά και όσα βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία.

Και μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να έχει δηλώσει ότι οι όποιες συγχωνεύσεις θα γίνουν μετά από ένα εξάμηνο, το πλάνο όμως είναι ήδη έτοιμο για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε μετά το άνοιγμα των πολυιατρείων είναι πιθανό κάποια εξ αυτών να παρουσιάζουν τόσο μεγάλα κενά σε γιατρούς που δε θα έχουν λόγο να μένουν ανοικτά.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι εξπρές. Θα υπάρξει μετακίνηση προσωπικού εντός του νομού για την ενίσχυση των υπολοίπων μονάδων υγείας ώστε να μη μείνουν στον …αέρα οι ασφαλισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χρειαστεί τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button