ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετά τον Αν.Ξανθό και ΚΕΕΛΠΝΟ «αδειάζει» Κουρουμπλή: Τέλος η κολύμβηση στις περιοχές με μόλυνση

Πλήρης διάσταση απόψεων παρατηρείται στην κυβέρνηση για το θέμα της μόλυνσης.

Από τη μία ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριζε ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνει κανείς μπάνιο στις μολυσμένες από το μαζούτ περιοχές.

Ο Π.Κουρουμπλής

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι ο κόσμος ούτε πρέπει να κολυμπάει ούτε να ψαρεύει στις μολυσμένες περιοχές.

Ο Ανδρέας Ξανθός

Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Π.Κουρουμπλή ο οποίος αναρωτιόταν κιόλας «γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος» προσθέτοντας «άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει πρόβλημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΕΕΛΠΝΟ που ξεκάθαρα λέει πως δεν επιτρέπεται πια η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση.

Αναλυτικά αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ: «Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Συνιστάται από το κλιμάκιο σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button