ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετακινήσεις εξπρές από τα ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία για εφημερίες!

Στόχος να καλυφθούν οι εφημερίες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.
Ωστόσο οι αποφάσεις αυτές προκαλούν αντιδράσεις στους γιατρούς που είναι κυρίως γενικοί Γιατροί, δεδομένου ότι έχουν ειδικευτεί στην Πρωτοβάθμια φροντίδα και όχι στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.

Το φαινόμενο πάντως της μετακίνησης προσωπικού δεν είναι καινούριο καθώς η …έμπνευση αυτή εφαρμόζεται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα. Διαβάστε ΕΔΩ μια άλλη πρόσφατη περίπτωση: “Μετακινούν άρον άρον γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία! Με εξώδικα απαντούν οι γιατροί”

Σήμερα, ενδεικτική η περίπτωση της απόφασης της 3ης υγειονομικής Περιφέρειας που μετακινεί από το ΠΕΔΥ-Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας, του Αμυνταίου και Σερβίων, γενικούς γιατρούς για να εφημερεύσουν στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο» -«Μποδοσάκειο» στην Κοζάνη.

ΚΥ

Οι μετακινήσεις εξπρές πραγματοποιούνται για να καλυφθούν οι εφημερίες του Ιανουαρίου δεδομένου ότι τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας είναι …άδεια από γιατρούς.

Και το ζήτημα είναι πως οι όποιες προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού που συχνά πυκνά προαναγγέλλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δε φαίνεται να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος.
Άλλωστε με τις μετακινήσεις των γιατρών από το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας υποβαθμίζονται περαιτέρω οι ήδη διαλυμένες μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας.

Άγνωστο παραμένει εάν και πότε θα μπορέσουν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία λόγω και των νέων περιορισμών που θέτει η τρόικα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button