ΆρθραΔημοφιλήΡεπορτάζ υγείας

Μετακινήσεις «εξπρές» από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Ποιοι αλλάζουν θέσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ νυν (Π.ΕΔ.Υ.) μιλά για «λαίλαπα μετακινήσεων που ξεκίνησε από την 3η και 4η ΔΥΠΕ στέλνοντας αθρόα προσωπικό στα Νοσοκομεία».
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ, την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αδειάζει τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ για να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία.
«Τότε γιατί ο υπουργός υγείας εξήγγειλε νέες προσλήψεις με σκοπό την επαναλειτουργία της ΠΦΥ;» αναρωτιέται η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για ρουσφετολογικές μετακινήσεις χωρίς κανένα σχέδιο και οργάνωση: «Η προσωρινή μαζική και άναρχη μετακίνηση προσωπικού δεν είναι λύση . Οι όποιες μετακινήσεις γίνονται, πρέπει να είναι στοχευμένες , για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των Νοσοκομείων και όχι ανάγκες που προκύπτουν μετά από ρουσφετολογικές αποσπάσεις υπαλλήλων των Νοσοκομείων προς πάσα κατεύθυνση . Δεν μπορεί να χρησιμοποιείς εξειδικευμένο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα προσωπικό για να καλύψεις τις «τρύπες» άλλων Οργανισμών».

Φέρνουν μάλιστα και χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μετακίνησή 4 νοσηλευτριών από την ΜΥ ΠΕΔΥ Σερρών στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π Νιγρίτας (τριτοβάθμιου κέντρου που ανήκει στο Νοσοκομείο) η οποία υποχρεώνει το προσωπικό να διανύει καθημερινά 50χλμ (με δικά τους μέσα) και δίχως την πρόβλεψη Οδοιπορικών .

Ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκει το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π (δέκα μέρες πριν) εγκρίνει τη μετακίνηση 2 Νοσηλευτριών σε κοντινό ΚΥ οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφτούν από το ΠΕΔΥ Σερρών» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ νυν (Π.ΕΔ.Υ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα κάνει το υπ.Υγείας με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο

Στα Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ ούτε για …γενική αίματος! Πως ξέμειναν από υλικά

ΠΕΔΥ: Το «αγκάθι» που θα τρυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button