ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετακινούν άρον άρον γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία! Με εξώδικα απαντούν οι γιατροί

Πατέντες…για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία σε γιατρούς τα οποία έχουν φθάσει στα όρια της κατάρρευσης, εφευρίσκουν στο υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο διάστημα μετακινούνται άρον άρον γενικοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας διαφόρων περιοχών της χώρας προς τα νοσοκομεία ώστε να κάνουν τις εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από την περιοχή της Ξάνθης όπου ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Πλωμαρίτης με έγγραφό του μετακινεί 8 γενικούς γιατρούς στο νοσοκομείο της Ξάνθης για να κάνουν τις εφημερίες. Διαφορετικά το νοσοκομείο δε θα λειτουργήσει.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο του Διοικητή

apofasi 1

Όμως οι υπό μετακίνηση γιατροί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Έσπευσαν να στείλουν εξώδικο στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση του.

Στο εξώδικο αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οκτώ γενικοί γιατροί της Ξάνθης:
«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την προαποφασισθείσα, όπως διαφαίνεται και μάλιστα ερήμην μας, αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική μετακίνησή μας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και συγκεκριμένα στο Τ.Ε.Π. του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου (ή/και ενδεχομένως σε Τμήμα ή Τμήματα αυτού), για τη πραγματοποίηση εφημεριών μολονότι μάλιστα είμαστε Γενικοί Ιατροί στην πρώτη μας θητεία, γεγονός το οποίο σημαίνει, ότι θα κληθούμε να εκτελέσουμε καθήκοντα άλλης ειδικότητας και μάλιστα σε πλαίσιο παρεχόμενης δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, γεγονός που επιβάλλει την άμεση εξαίρεση όλων μας από την επιχειρούμενη μετακίνηση.»

Δείτε το εξώδικο

exodiko 1

exodiko 2

Πάντως ο Σύλλογος γενικών Γιατρών Νομού Ξάνθης αναρωτιέται τι υποκρύπτει τελικά η κίνηση αυτή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης αφού όπως σημειώνουν: «μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά οι φήμες ότι υπάρχει πρόθεση να κλείσουν τα Κ.Υ., και το Νοσοκομείο Ξάνθης να μετατραπεί σε αναβαθμισμένο ΚΥ αστικού τύπου αρχίζουν να πραγματοποιούνται αφού σε λίγο οι εφημερεύοντες στην Παθολογική Κλινική θα ναι οι περισσότεροι Ιατροί Πρωτοβάθμιας υγείας και όχι Δευτεροβάθμιας όπως οφείλουν να ναι στο Νοσοκομείο?»

Στο μεταξύ να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες ο Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είχε προσφύγει επίσης στη δικαιοσύνη για μετακινήσεις εξπρές, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για να ακυρώσει την απόφαση του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας για μετακίνηση 8 γενικών οικογενειακών ιατρών από τα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Σερβίων για την κάλυψη εφημεριών στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Οι γιατροί σε εκείνη την περίπτωση είχαν δικαιωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button