Άρθρα

Μεταφορές ασθενών τώρα και με…αγροτικά! Πως μια βρετανίδα τουρίστρια πέθανε στην Κάλυμνο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με αγροτικό όχημα στο Νοσοκομείο με μεγάλη καθυστέρηση όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ από τις 17 Αυγούστου, η Κάλυμνος στην οποία κατοικούν 16.000 μόνιμοι κάτοικοι και το καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού, είναι ακάλυπτη από ασθενοφόρα τη νύκτα.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα (00.45) ενημερώθηκε το νοσοκομείο Καλύμνου να διακομίσει με το ΕΚΑΒ από το Εμπορειό Καλύμνου την 74χρονη, η οποία επέβαινε σε σκάφος αναψυχής και αισθάνθηκε αδιαθεσία.

 

 

 

 

 

 

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στις 3/9 στις 00.45 ενημερώθηκε το Νοσοκομείο Καλύμνου για να μεταφέρει με το ΕΚΑΒ από το Εμπορειό Καλύμνου, 74χρονη γυναίκα Βρετανικής καταγωής που επέβαινε σε Ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής και ελλιμενιζόταν στην περιοχή, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε. Η απάντηση και πάλι από το Νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια και θα έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Το πλήρωμα του σκάφους αναζήτησε όχημα για την μεταφορά της 74χρονης στο Νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκε κάτοικος του Εμπορειού που προσφέρθηκε με το ΙΧΕ όχημα (αγροτικού τύπου 4Χ4) να μεταφέρει την 74χρονη στο Νοσοκομείο. Το όχημα με την 74χρονη έφτασε στις 2.00 πμ και εισήχθη στο Νοσοκομείο όπου κατέληξε. Η σορός της 74χρονης μεταφέρθηκε στη Ρόδο για νεκροτομή, ενώ διατάχθηκε προανάκριση από τον Εισαγγελέα Κω που διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου». Και συμπληρώνει:

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί!

Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της ΠΟΕΔΗΝ, τα δελτία τύπου, τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές ακάλυπτες βάρδιες σε Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περιοχές με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και μεγάλη επισκεψιμότητα.

 

 

 

 

 

 

Πάντως οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ισχυρίζονται πως εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες, η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί.

Καταλήγοντας αναφέρουν πως δεν είναι το μόνο το εν λόγω τραγικό περιστατικό και πως υπήρξαν και άλλα τροχαία ατυχήματα, με τους τραυματίες να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο έλεος των ελλείψεων προσωπικού τα δημόσια νοσοκομεία! Οι κλειστές κλινικές και οι εξαντλημένοι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button