ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με έκτακτη τροπολογία σβήνουν χρέη και τόκους προς γιατρούς και εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπεται

Ειδικότερα με εμβόλιμη τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το χρόνο εργασίας των γιατρών, συμψηφίζονται με εξπρές διαδικασίες τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς και άλλους παρόχους, ενώ καταργούνται ουσιαστικά και οι τόκοι που θα διεκδικούσαν οι γιατροί.

Γιατροί, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίρρησή τους να γίνουν τέτοιου τύπου συμψηφισμοί τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα είχαν μιλήσει από την αρχή για εκβιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης αφού ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν εάν δέχονται ή όχι τον συμψηφισμό. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Γιατροί προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας και μετά οι συμψηφισμοί! Τι ζητούν”

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ρύθμιση που κατατέθηκε: «Εξοφλούνται κατόπιν συμψηφισμού που διενεργείται κατά προτεραιότητα ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις με οφειλές clawback και rebate τρέχοντος ή παρελθόντων ετών ή επόμενων ετών.

Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται αυτοδίκαια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, εφόσον ενημερωθούν οι πάροχοι για οφειλόμενα σε αυτούς ποσά και εφόσον δεν αρνηθούν την υπαγωγή στη διαδικασία μέχρι 22/11/2017».

Το σημαντικότερο όμως είναι πως προβλέπεται διαγραφή χρεών καθώς όπως σημειώνεται στην τροπολογία: «Η καταβολή του κεφαλαίου της ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τους δικαιούχους επιφέρει την απόσβεση της οφειλής ως προς τα έξοδα, τους τόκους και το κεφάλαιο…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής για να σωθεί η τιμή του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ. Υγείας

Στ.Βαρδαρός στο HealthReport.gr: «Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ»! Τι υποστηρίζει για το Προεδρικό Διάταγμα

Έκτακτη συνάντηση Προέδρου ΕΟΠΥΥ με τον υπ.Υγείας για την αιφνίδια διάλυση του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ! Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button