ΔιαβήτηςΕιδήσεις Υγείας

Με αυτή τη διατροφή θα ρίξετε το «ζάχαρο»

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν οι διαβητικοί καταναλώνουν συγκεκριμένες τροφές μπορεί να έχουν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Δείτε ποιες είναι οι σούπερ τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο

Βρώμη

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ειδικότερα β-γλυκάνες, οι οποίες ρίχνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και προσφέρουν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.

Κανέλλα

Η προσθήκη κανέλλας, λόγω των πολυφαινόλων που περιέχει, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο στα δημητριακά ή ακόμη και στη φρουτοσαλάτα, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου. Η προτεινόμενη δοσολογία για τους διαβητικούς είναι 6 γρ. και δε θα πρέπει να υπερβαίνεται.

Φασόλια

Τα φασόλια αλλά και τα περισσότερα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Βάση μελετών η συστηματική κατανάλωση οσπρίων, και ειδικότερα φασολιών, σχετίζεται με χαμηλότερες τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοαφαιρίνης.

Αμύγδαλα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων και άλλων ξηρών καρπών βελτιώνει τις τιμές της γλυκόζης.
Παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά συμβάλλει στην προστασία της υγείας των αγγείων και της αθηρωματικής πλάκα.

Πράσινο τσάι

Κλινικές μελέτες έδειξαν πως το πράσινο τσάι ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε κατεχίνες. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε 1-2 ποτήρια πράσινου τσαγιού πλούσιου σε κατεχίνες σε καθημερινή βάση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button