ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με διερμηνέα η τρίωρη συνάντηση τρόικας υπουργείο Υγείας! Η ατζέντα και το κόστος

Επί τρεις ώρες συναντώνται σήμερα 14 Σεπτεμβρίου η τρόικα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξετασθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας.
Από το μικροσκόπιο της τρόικας περνά το υπουργείο Υγείας καθώς κλιμάκιο της Αριστοτέλους θα έχει συνάντηση με τους θεσμούς στο Hilton από τις 10:30 το πρωί έως και τις 13:30 το μεσημέρι, όπως προκύπτει από την επίσημη ατζέντα των δανειστών.

Μάλιστα στη συνάντηση θα υπάρχει και διερμηνέας προκειμένου να μη γίνουν λάθη στη μετάφραση, αλλά και στις απαιτήσεις των δανειστών που δεν είναι και λίγες με αφορμή την 3η αξιολόγηση που λογικά θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Ο διερμηνέας θα κοστίσει στο υπουργείο Υγείας 285,20 €, με υπογραφή Π.Πολάκη και θα πρέπει να μεταφράζει από Ελληνικά-Αγγλικά-Ελληνικά.

Σε όποια γλώσσα πάντως και να γίνει η συνεννόηση, τα ζητήματα είναι πολλά στον τομέα της Υγείας που δεν έχουν ολοκληρωθεί παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το τι δεν έγινε: ««Τρόικα» ξανακαλεί υπ.Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν»

Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας, ειδικά για τη φαρμακευτική δαπάνη που έχει ξεφύγει, είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν την άφιξη των δανειστών, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε άρον άρον παλαιά μέτρα για τον τρόπο συνταγογράφησης. Μέτρα του 2012 που όμως είχαν καταργηθεί στην πράξη καθώς οι γιατροί είχαν προσφύγει στα δικαστήρια όπου και είχαν εκπέσει.

Τα …αναχρονιστικά μέτρα του ΕΟΠΥΥ πάντως έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί: “Άγριος πόλεμος γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις της τρόικας”

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ενώ στο παρελθόν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείτο να παραβρεθεί στις συναντήσεις με την τρόικα, επικαλούμενη λόγους ιδεολογίας, πλέον ακόμη και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μεταβαίνει στο Hilton προκειμένου να διατυπώσει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες κατά ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στα φάρμακα! Αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Νέες οδηγίες για τις συνταγές φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ! Απειλές στους γιατρούς για αυστηρές κυρώσεις

Παζάρια «εξπρές» για μειώσεις στις τιμές 22 φαρμάκων μέχρι τέλος του έτους! Όλο το παρασκήνιο

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ στην Αθήνα! Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΣΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button