ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με ειδικό πρότυπο φάκελο οι ασθενείς για καθορισμό της αναπηρίας στα ΚΕΠΑ! Όλη η διαδικασία

Αλλάζει πλήρως ο τρόπος με τον οποίο θα καθορίζεται αλλά και θα κρίνεται πια η λειτουργικότητα ενός βαριά πάσχοντα, καθώς διαφοροποιείται άρδην ο τρόπος ελέγχου των ασθενών από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Η νέα ανανεωμένη λίστα με τις παθήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη αναστρέψιμες που εξεδόθη από το υπουργείο Εργασίας, κατηγοριοποιεί τα νοσήματα ανάλογα με τη βαρύτητα αλλά και την ενεργότητα του πάσχοντα, ενώ για πρώτη φορά θα αξιοποιείται ειδικός πρότυπος εισηγητικός φάκελος, ο οποίος θεσμοθετήθηκε και θα συνοδεύει τον κάθε ασθενή.

Τι είναι ο εισηγητικός φάκελος

Τον πρότυπο εισηγητικό φάκελο θα συμπληρώνει ο θεράπων ιατρός ο οποίος έχει και την πλήρη εικόνα και στον οποίο θα στηρίζονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ στο μέλλον.

Η γνωμάτευση που θα περιλαμβάνεται θα είναι λεπτομερής και θα βοηθάει στην κρίση της ενεργότητας της νόσου.
Ο φάκελος θα περιλαμβάνει εξετάσεις, κλινικές αποδείξεις, εργαστηριακά αποτέλεσμα, δείκτες και άλλα στοιχεία ώστε επιτρέπουν την κρίση για τη λειτουργικότητα του ασθενούς.

Ο πρότυπος φάκελος θα είναι διαθέσιμος στην ίδια ηλεκτρονική μορφή σε κάθε νοσοκομείο ώστε να συμπληρώνεται από τους θεράποντες ιατρούς και τον οποίο ο ασθενής θα πρέπει να προσκομίζει κατά τον έλεγχο του από τα ΚΕΠΑ.

Βέβαια η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη όταν εφαρμοσθεί πλήρως ο ηλεκτρονικός φάκελος όλων των ασθενών που έχει δημιουργήσει η ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Ξεκινά πιλοτικά ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας στις πρώτες ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες”

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο ασθενής δεν ήταν υποχρεωμένος να έχει πλήρη φάκελο για την πάθησή του όταν ελεγχόταν από τα ΚΕΠΑ, ενώ ο γιατρός μπορούσε να περιορισθεί στο να γράψει μία απλή διάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Επεκτείνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών αλλά χωρίς …γιατρούς! Που θα εφαρμοσθεί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button