ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με λιγότερα χρήματα ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομεία για το 2018! Πόσο κουρεύονται

Άλλωστε ο προϋπολογισμός που έφθασε στη Βουλή, ήταν γροθιά στο στομάχι για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας δεδομένου ότι μειώνεται η κρατική επιχορήγηση τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για το ΕΣΥ. Βέβαια ο υπουργός Υγείας όχι μόνο δε μίλησε για μείωση των κονδυλίων αλλά σχεδόν …διαφήμιζε αυξήσεις!

Με βάση τους υπολογισμούς, η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για το 2018 μειώνεται σε 100 εκ. ευρώ έναντι 314 εκ. το 2017 (και 502 εκ. ευρώ το 2016). Διαβάστε ΕΔΩ για τα άγρια κουρέματα στον Οργανισμό: “ΕΟΠΥΥ: Νέος προϋπολογισμός 2018 σε …ισορροπία τρόμου! Πόσο κουρεύονται οι δαπάνες”

Πρόκειται ουσιαστικά για μείωση κατά 68,15% που καθιστά τον Οργανισμό ακόμη πιο αδύναμο τόσο σχετικά με τις υπηρεσίες που θα παρέχει όσο και απέναντι στους παρόχους που χρωστά εκατομμύρια ευρώ.

Ίσως τελικά να μην είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ΕΟΠΥΥ με βάση το προεδρικό διάταγμα που προωθήθηκε και αποκάλυψε το HealthReport.gr, υποβαθμίζεται σχεδόν σε…τμήμα του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»

Άγνωστο παραμένει πως ο ΕΟΠΥΥ θα ξεχρεώσει γιατρούς, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές τη στιγμή που από τη μία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι θα μπει στο 2018 πιθανώς και χωρίς χρέη, ενώ από τη άλλη θα κληθεί να βγάλει τη χρονιά με λιγότερα κονδύλια.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει τόσο σε παρόχους όσο και σε ασφαλισμένους κοντά στα 910 εκ. ευρώ (Σεπτέμβρης 2017). Ίσως γι αυτό και να σχεδιάζεται να γίνουν συμβάσεις με περισσότερους ιδιώτες γιατρούς για το 2018 αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα. Δείτε ΕΔΩ τις νέες κουρεμένες συμβάσεις που προωθεί ο Οργανισμός: “Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πόσο κουρεύονται οι αμοιβές”

Κούρεμα και στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα λιγότερα θα είναι τα κονδύλια και για τα νοσοκομεία, παρά τα αντίθετα που ακούστηκαν στη Βουλή.


Η επιχορήγηση για τα δημόσια νοσοκομεία το 2018 είναι 930 εκ. ευρώ, έναντι 1.303 εκ. ευρώ το 2017 (και 1.321 εκ. ευρώ το 2016). Πρόκειται για μείωση 373 εκ. ευρώ ή 28,62%. Ωστόσο ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ναι μεν μειώνεται η κρατική επιχορήγηση αλλά όχι και τα συνολικά κονδύλια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγάλο τσεκούρι στην Υγεία για το 2018! Πόσα χάνουμε από τον προϋπολογισμό

Έρχονται αλλαγές στα φάρμακα πριν τα Χριστούγεννα! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Επικουρικοί χωρίς μισθό και εφημερίες! Γιατί εντείνεται το πρόβλημα. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button