ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με νέα κριτήρια οι διορισμοί των Διοικητών στα Νοσοκομεία! Τι έρχεται

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για την επιλογή, την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και τον νέο τρόπο βαθμολόγησής τους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και η σχετική θεσμοθέτηση των νέων κριτηρίων επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων, δεδομένου ότι οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να ενσωματωθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή από το υπουργείο υγείας.

Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται ενιαίο πλαίσιο για τον τρόπο που θα επιλέγονται οι Διοικητές, ενώ όταν θα διορίζονται θα περνούν και ελέγχους αφού θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης που σήμερα εφαρμόζονται μόνο προφορικά.

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, μέσα στα κριτήρια αξιολόγησης των Διοικητών θα είναι η αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών που έχουν τεθεί, η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών τόσο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όσο και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Άλλωστε πρόσφατα Διοικητές των Νοσοκομείων που πέρασαν από αξιολόγηση δεν πήραν τον απαραίτητο βαθμό και απομακρύνθηκαν.

Μάλιστα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι σύντομα έρχεται και η δεύτερη φουρνιά των απομακρύνσεων και ήδη η σχετική λίστα είναι έτοιμη. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Τσουνάμι εξόδου διοικητών από το ΕΣΥ! Πότε θα απομακρυνθούν”

Πάντως μέσα στη θεσμοθετημένη αξιολόγηση που θα περνούν οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα είναι και η αυστηρή τήρηση της λίστας των χειρουργείων, καθώς σήμερα διαπιστώνεται ότι δεν τηρείται και παρακάμπτεται ουσιαστικά…κάτω από τα μάτια των Διοικητών.

Στους δείκτες για την επίσημη βαθμολόγησή τους- λένε πηγές του HealthReport.gr- θα είναι και οι χρόνοι αναμονής για τις κλινικές και τα ιατρεία των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει συνεχής μείωση των αναμονών που καταγράφονται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Άρχισαν οι απομακρύνσεις Διοικητών Νοσοκομείων! Ποιοι απολύθηκαν

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Άγριο κούρεμα στις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας! Ποιες κόπηκαν

Ποιο δημόσιο νοσοκομείο να επιλέξετε για να βρείτε άδειο κρεβάτι! Όλη η λίστα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button