ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με νέα κόλπα εξαφανίζει το «χαρτοβασίλειο» του ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα το μεταφέρει άρον-άρον

Τις κούτες που σήμερα πνίγουν σχεδόν όλα τα υποκαταστήματα των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, όπου και …σκοντάφτουν οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει η Διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε ακόμη και …χορηγίες από ιδιώτες παρόχους προκειμένου να μεταφέρει άρον άρον τις κούτες από τα γραφεία του Οργανισμού ανά την Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο όπου και έχει νοικιάσει αποθήκες.

Στόχος βέβαια – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr- να παρουσιασθεί ότι ο Οργανισμός εκσυγχρονίστηκε, αφού καθαρίστηκαν όλες οι κούτες με τις οικονομικές απαιτήσεις νοσοκομείων, κλινικών, διαγνωστικών κέντρων αλλά και άλλων παρόχων.

Ενδεικτικός εξάλλου, ήταν ο διάλογος, που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους:” Δώστε ό,τι μπορείτε για να μεταφερθούν οι κούτες, καθώς λεφτά δεν υπάρχουν“.

Αντίστοιχη εκκαθάριση στις κούτες είχε γίνει και με τα παραστατικά των γιατρών με αποτέλεσμα ακόμη σήμερα να περιμένουν τα χρήματά τους. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ»

Μεταφορά του χαρτοβασιλείου …όπως να ναι

Ωστόσο το νέο πρόβλημα που παρουσιάζεται, σχετίζεται και πάλι με το πότε θα πληρωθούν αυτές οι οφειλές που είναι κυρίως από το 2014 και το 2015. Και αυτό επειδή οι κούτες έχουν συγκεντρωθεί άρον άρον και χωρίς να διαχωρισθούν ποιες περιλαμβάνουν τι και ποια τιμολόγια.

Συνέπεια είναι φυσικά για να γίνει η εκκαθάριση και να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι τι χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, να πρέπει να …απλωθούν τα εκατομμύρια των εγγράφων στο πάτωμα και να διαχωρισθούν από την αρχή.
Κάτι βέβαια που μάλλον θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια…

Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί αν οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα δώσουν τελικά το κατιτίς τους, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του χαρτοβασιλείου με τα τιμολόγια και τα παραστατικά των οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ομερτά» στον ΕΟΠΥΥ για τα λεφτά των γιατρών! Γιατί κρύβουν τις νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

Αγριεμένη τρόικα για το ανείσπρακτο claw back του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση

Η τρόικα βγάζει δόντια και σε ΕΟΠΥΥ και σε υπ. Υγείας! Νέες συζητήσεις

Στρατιές συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει νέα διάταξη

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button