ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με νέες περικοπές σε φάρμακα και υλικά τα νοσοκομεία το 2017!

Οι …πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τη νέα χρονιά, δημιουργώντας ουσιαστικά σοβαρές δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.
Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διατρανώνει ότι τα χρήματα θα επαρκούν για τις ανάγκες των νοσοκομείων, στην πράξη όμως το λιγοστό…ρευστό άλλα αποδεικνύει.

Είναι άλλωστε σαφές πλέον ότι και οι δαπάνες για τα νοσοκομειακά φάρμακα θα είναι κουρεμένες, όπως αποδεικνύεται και από τις τελευταίες αποφάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τα νέα μειωμένα κονδύλια κατά 40 εκατ. ευρώ: «Κουρεύονται κι άλλο τα χρήματα για φάρμακα στα νοσοκομεία! Όλοι οι κίνδυνοι για τους ασθενείς»

Και το ζήτημα είναι πως απεδείχθη στην πράξη πως ο προϋπολογισμός δεν επαρκεί. Εξάλλου μόλις πρόσφατα πολλά μεγάλα νοσοκομεία έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν κονδύλια για να παραγγείλουν φάρμακα.
Η έκτακτη χρηματοδότηση ήρθε στο παρά πέντε μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και μετά από σχετική παραδοχή του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ: «Τέλος τα λεφτά για φάρμακα στα νοσοκομεία! Στον αέρα οι καρκινοπαθείς»

Και παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί πολλές φορές να υποβαθμίσει το θέμα ή να …μέμφεται όποιον το αναδεικνύει, ο λογαριασμός όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς, δε βγαίνει…
Η στενή παρακολούθηση των «Θεσμών» στα οικονομικά των νοσοκομείων, δεν αφήνει περιθώριο για αύξηση του προϋπολογισμού γι αυτό και το 2017 η τακτική χρηματοδότηση θα κινηθεί στα ίδια περιορισμένα επίπεδα όπως το 2016 δηλαδή κοντά στα 1,35 δις ευρώ.

Και είναι σαφές πως ο …λογαριασμός δε βγαίνει αν σκεφτεί κανείς ότι συχνά πυκνά το οικονομικό επιτελείο υποχρεώνεται να υπογράφει νέες έκτακτες χρηματοδοτήσεις οι οποίες παρεμπιπτόντως έφθασαν πάνω από 600 εκατ. τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «χρυσά» μπόνους του ΕΟΠΥΥ! Πως θα μοιραστούν εκατομμύρια σε προγράμματα ενημέρωσης και πριμ

«Κλείνουν» άρον άρον λογαριασμούς τα νοσοκομεία για τα φάρμακα! Άρχισαν οι συμψηφισμοί

Φαρμακοποιοί με φαρμακεία και μετά τη συνταξιοδότηση! Τι προβλέπει τροπολογία του υπ.Υγείας

Στις …Καλένδες οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας! Οι νέες δεσμεύσεις του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button