ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με πειθαρχικές διώξεις απειλούνται όσοι εργαζόμενοι ταΐζουν τα σκυλιά έξω από το νοσοκομείο του Ρίου. Δείτε το έγγραφο

Ο διοικητής του νοσοκομείου με έγγραφο που απέστειλε προς όλους τους εργαζομένους  τους εφιστά την προσοχή ώστε να μην ταΐζουν τα αδέσποτα σκυλιά που συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι όποιος υπάλληλος εντοπιστεί από το αρμόδιο προσωπικό ή τις κάμερες να δίνει τροφή στα σκυλιά εντός του αύλιου χώρου θα ξεκινούν αυτόματα οι πειθαρχικές διαδικασίες.

 

 

 

 

 

 

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πρόσφατα ο ίδιος ο διοικητής είχε απασχολήσει την επικαιρότητα μετά την διαμάχη του με ειδικευόμενη γιατρό όταν εισέβαλλε στο εξεταστήριο ασθενών. Δείτε ΕΔΩ τι είχε συμβεί: Νοσοκομείο Ρίου: «Τα μάζεψε» ο διοικητής για το επεισόδιο με την ειδικευόμενη γιατρό!

Δυστυχώς το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχει πάρει αυξητικές διαστάσεις καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ζώων που δεν διστάζουν να τα εγκαταλείψουν.

Πάντως το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων που περιφέρονται άρρωστα και αφρόντιστα έξω από το νοσοκομείο έχει κινητοποιήσει τις φιλοζωικές εταιρείες ενώ για να μην εισέρχονται στους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ελήφθησαν μέτρα περίφραξης και φύλαξης του χώρου.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανέλληνια Ομοσπονδία Εργαζομών στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “ασφαλώς και άμεσα θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα σκυλιά σε ειδικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα για ασθενείς και επισκέπτες. Αυτή είναι μια από τις αρμοδιότητες για τις οποίες πληρώνεται ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου. Όχι όμως και να ποινικοποιούμε τους υπαλλήλους που τα ταίζουν

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται:“Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφος, που θα πράξει το αυτονόητο, να ταΐζει πεινασμένα σκυλιά, επειδή αδιαφορεί η διοίκηση, θα υπόκεινται σε πειθαρχική δίωξη”. Και καταλήγει: “Που αλλού συμβαίνει αυτό; Ποιο πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει ποινές για τους υπαλλήλους των νοσοκομείων, επειδή ταΐζουν σκυλιά;”,

Δείτε το έγγραφο του Διοικητή!

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button