Άρθρα

Η αριστερή “τρόικα” της Υγείας και των Ταμείων! Ποιοι είναι οι νέοι της Αριστοτέλους

Ήταν άλλωστε από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν για την οδό Αριστοτέλους και επιβεβαιώθηκαν τελικά δια στόματος του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι από τα πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το χώρο της Υγείας δεδομένου πως ήταν  επί σειρά ετών δραστήριος στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Και ο ίδιος άλλωστε είναι άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες αφού είναι τυφλός. Έχασε το φως του το 1961 από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας απομεινάρι του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη σχολή τυφλών ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι Δρ. κοινωνικών επιστήμων και δικηγόρος.

Γι αυτό άλλωστε δηλώνει σαν… έτοιμος από καιρό να καθίσει στη θέση του υπουργού Υγείας.

“Αύριο κιόλας μπορώ να ξεκινήσω δουλειά” είχε πει στο HealthReport.gr λίγο πριν χτυπήσει το τηλέφωνο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Κουρουπλής περνά το κατώφλι της Αριστοτέλους. Είχε ξαναβρεθεί στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 1993-1996 οπότε και διετέλεσε γενικός γραμματέας πρόνοιας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Η “παρέα” της οδού Αριστοτέλους συμπληρώνεται από τον Ανδρέα Ξανθό όπως είχε γράψει το HealthReport.gr ενώ την κοινωνική ασφάλιση μου μεταφέρεται πλέον στο υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Η νέα “τρόικα” στο υπουργείο Yγείας θα κληθεί να αντιμετωπίσει βαριά ζητήματα λειτουργίας του συστήματος υγείας όπως το ΠΕΔΥ, τον ΕΟΠΥΥ, τα προβληματικά νοσοκομεία αλλά και τον απλήρωτο δημόσιο τομέα που αναμένει αύξηση της χρηματοδότησης του τομέα για να ορθοποδήσει.

Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Στρατούλης θα πρέπει να κάνει και την κοινωνική ασφάλιση να πάρει ανάσα καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button