ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει

Η τρόικα έρχεται και ο ΕΟΠΥΥ αποπληρώνει μέρος των χρεών του αλλά από την άλλη ζητά και επιστροφές χρημάτων από όλους τους παρόχους (claw back), προκειμένου να επιδείξει έργο στην τρόικα με αυξημένους προϋπολογισμούς. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες των άρον άρον επιστροφών που ζητά ο ΕΟΠΥΥ με αφορμή την άφιξη της τρόικας: «Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με αξιολογήσεις στην Υγεία από την τρόικα! Οι εντολές των δανειστών»

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των υπέρογκων χρεών του προς κάθε κατεύθυνση, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μοιράζει ψίχουλα ενώ ταυτόχρονα ζητά από όλους να τους επιστρέψουν χρήματα από το 2013.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Οργανισμό, «μέσω του ειδικού προγράμματος για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων
προς τρίτους, των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, έχει εκταμιευθεί ποσό 270 εκατομμυρίων ευρώ, στις Φαρμακευτικές Εταιρείες».
Οι αποπληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο για τις φαρμακευτικές.

Ψίχουλα και στα νοσοκομεία

Μερικές δεκάδες εκατ.ευρώ αναμένεται να πάρουν από τον κακοπληρωτή ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο ΕΟΠΥΥ γνωστοποίησε- δύο φορές μέσα στον ίδιο μην, ότι «προχωρά ή έχει προγραμματίσει πληρωμές ύψους 166,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αύγουστο 2016.» Βέβαια τα νοσοκομεία προς ώρας δεν έχουν δει ακόμη το …χρώμα του χρήματος.

Στο μεταξύ η Διοίκηση του Οργανισμού βάση της προσφιλούς και πάγιας τακτικής της, διατυμπανίζει ότι προχωρά κανονικά την εκκαθάριση των οφειλών των περασμένων μηνών, χωρίς βέβαια μέχρι στιγμής να έχει αποπληρώσει κανέναν για τον μήνα Μάρτιο μέχρι και σήμερα.
Την ίδια στιγμή υποστηρίζει όμως ότι η διαδικασία προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αλλά αποσιωπά σκοπίμως τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι.

Άλλωστε ακόμη και η ίδια η Διοίκηση του Οργανισμού παίζει με τις …λέξεις, αφού επαναλαμβάνει συνέχεια τις εκφράσεις «έναρξη διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων» ή «εξορθολογισμό των οφειλών» ή «έναρξη των ενταλματοποιήσεων και πληρωμών».
Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι η διαδικασία είναι ακόμη σε… βρεφικό επίπεδο.
Από την άλλη όμως οι γιατροί και τα διαγνωστικά θα πρέπει να πληρώσυν εδώ και τώρα ως claw back εκατομμύρια ευρώ. Δείτε ΕΔΩ πόσα: «ΕΟΠΥΥ: Η ώρα των πληρωμών για γιατρούς-διαγνωστικά! Πως θα πληρώσουν τις επιστροφές»

Εν αναμονή της αξιολόγησης της τρόικας ο ΕΟΠΥΥ κοιτά με κάθε τρόπο να συγκεντρώσει ζεστό χρήμα από τους παρόχους ανεξάρτητα εάν ο ίδιος χρωστά ακόμη εδώ και 4 χρόνια σε όποιον …μιλά ελληνικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button