Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Με σοσιαλισμό ή καπιταλισμό οι γυναίκες κάνουν καλύτερο σεξ;

 

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται τον κομμουνισμό στην Ανατολική Ευρώπη,  ζοφερά τοπία με γκρίζο τσιμέντο, εξαθλιωμένους άντρες και γυναίκες να ξεροσταλιάζουν σε ουρές για να ψωνίσουν από άδεια μαγαζιά και μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Αν και πολλά από αυτά ισχύουν, το συλλογικό μας στερεότυπο για τη ζωή στον κομμουνισμό δεν λέει όλη την αλήθεια.

Δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας  αποκαλύπτει μια τελείως άγνωστη πτυχή! Οι γυναίκες στην κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη γνώριζαν καλά τι θα πει σεξουαλική ευχαρίστηση, αφού απολάμβαναν το σεξ πολύ περισσότερο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα παραθέτει μια κοινωνιολογική μελέτη που πραγματοποιήθηκε μετά την επανένωση της ανατολικής με τη δυτική Γερμανία το 1990 η οποία διαπιστώνει πως οι γυναίκες της ανατολικής πλευράς είχαν διπλάσιους οργασμούς από αυτές της δυτικής. Οι ερευνητές δεν έκρυψαν την έκπληξή τους από τα πορίσματα της μελέτης κι αυτό γιατί οι γυναίκες της ανατολικής Γερμανίας υπέφεραν κυρίως από το διπλό βάρος της επίσημης δουλειάς και του νοικοκυριού.

Σε αντίθεση, οι μεταπολεμικές Γερμανίδες της δυτικής πλευράς είχαν χρόνο στο σπίτι και στα οικιακά είχαν τη βοήθεια όλων των συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας που εισήγαγε η καπιταλιστική οικονομία. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία αποδεικνύουν πως παρά τα θετικά στη ζωή τους, έκαναν όχι μόνο λιγότερο σε ποσότητα αλλά και λιγότερο ποιοτικό σεξ.

Η εφημερίδα παραθέτει το παράδειγμα της Ana Durcheva από τη Βουλγαρία μιας  65χρονης γυναίκας η οποία έζησε για 43 ολόκληρα χρόνια κάτω από κομμουνιστικό καθεστώς«Σίγουρα το να ζεις σε κομμουνιστικό καθεστώς δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα, αλλά θυμάμαι πως αν μη τι άλλο στη ζωή μου τότε υπήρχε ο ρομαντισμός».

Και συνεχίζει: «Το μόνο που κάνω τώρα είναι να δουλεύω και όταν φτάνω τη νύχτα αργά στο σπίτι εγώ και ο νέος μου σύντροφος είμαστε πολύ κουρασμένοι για να κάνουμε σεξ. Αντίθετα, καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση για ώρες».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button