ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με τη «βούλα» της Βουλής ο Σωτ.Μπερσίμης για νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναμένεται να «περάσει» από ακρόαση τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, αναλαμβάνει νέος πρόεδρος στον μεγαλύτερο φορέα Υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Μπερσίμης θα διαχειρίζεται κοντά στα 6 δις ευρώ ετησίως, όσο είναι και ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων.

Πάντως ο 40αρης νέος πρόεδρος είναι εδώ και καιρό στην αναμονή καθώς ο διορισμός του ενώ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον περασμένο Μάρτιο, καθυστέρησε λόγω των δραματικών πολιτικών εξελίξεων του καλοκαιριού αλλά και των εκλογών.

Ο ίδιος πάντως φαίνεται να είναι σαν …έτοιμος από καιρό, καθώς είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα αναλάμβανε νέος πρόεδρος στον Οργανισμό.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο κ.Μπερσίμης με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης θα αλλάξει πλήρως την κατανομή των κονδυλίων από τον Οργανισμό, επιδιώκοντας να εξοικονομηθούν πόροι από τον έναν «κωδικό» για να δοθούν σε άλλο.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο Σωτήρης Μπερσίμης προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο όλων των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ αλλά και των εγκρίσεων που έχει δώσει ο φορέας τα τελευταία χρόνια, για να διαπιστωθεί ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση των κονδυλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ όλη την …ταλαιπωρία για να διορισθεί νέος πρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ

-Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

-Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ: ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

-«Τι θα αλλάξουμε στον ΕΟΠΥΥ»! Τι λέει αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο Στ.Βαρδαρός, υπ. αντιπρόεδρος

-«Κόλλησε» ο διορισμός του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

-Ο άγνωστος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button