ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο Κικίλιας! Οι πρώτες οδηγίες στο ΔΣ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο Κικίλιας! Οι πρώτες οδηγίες στο ΔΣ

Τον ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά και την επίσημη τοποθέτηση του νέου Προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ονόματα του νέου ΔΣ: «Εκδόθηκε το ΦΕΚ με το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ! Όλα τα ονόματα»

Ο υπουργός Υγείας φαίνεται πως με την κίνησή του αυτή επιχείρησε και εμπράκτως να δηλώσει την υποστήριξη του στον νέο Πρόεδρο μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε κύκλους της αντιπολίτευσης λόγω της φιλικής του σχέσης με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Οι οδηγίες Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας στην πρωινή του πρώτη επίσκεψη στον ΕΟΔΥ έδωσε τις πρώτες οδηγίες στο νέο ΔΣ του φορέα αλλά και στους εργαζόμενους, δεδομένου ότι θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τη προστασία της δημόσιας υγείας.

“Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για τη δημόσια υγεία υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον” είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους έχοντας στο πλευρό του τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ.Κικίλιας στις κατ ιδίαν συναντήσεις με τα στελέχη του Οργανισμού υπογράμμισε τον τρόπο που θα λειτουργεί πλέον ο ΕΟΔΥ, αφού μέσα από τον μηχανισμό του θα περνούν πλέον και οι έκτακτες προσλήψεις στο σύστημα υγείας, αλλά και οι προσλήψεις προσωπικού για το μεταναστευτικό.

Εξάλλου ο ΕΟΔΥ με το πρώτο νομοσχέδιο Κικίλια, μετατράπηκε και πάλι σε ΝΠΙΔ προκειμένου να επισπεύδονται διαδικασίες προσλήψεις σε ΜΕΘ και άλλους φορείς. Δείτε ΕΔΩ πως θα γίνονται οι προσλήψεις: “ΕΟΔΥ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις γιατρών και προσωπικού! Όλη η διαδικασία”

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τα στελέχη του Οργανισμού να ετοιμάσουν σχέδιο δράσης για τη δημόσια Υγεία, ώστε σταδιακά να λάβει έγκριση και να εφαρμοστεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button