ΆρθραΕιδήσεις ΥγείαςΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Μόνο με μετρητά παραδίδουν ορισμένες φαρμακαποθήκες φάρμακα στα φαρμακεία και αυτά λιγοστά, όπως καταγγέλλει ο πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αλλά και όπως προκύπτει και από ρεπορτάζ του HealthReport.gr σε φαρμακεία της γειτονιάς.

Από το πρωί της Δευτέρας λόγω των δραματικών εξελίξεων ορισμένες φαρμακαποθήκες άρχισαν να παραδίδουν φάρμακα με το σταγονόμετρο στα φαρμακεία επιτείνοντας την αγωνία πολιτών και ασθενών.
Είναι ενδεικτικό πως σε φαρμακεία που επισκέφθηκε το HealthReport.gr υπήρχαν διαθέσιμα σχεδόν μία στις πέντε συσκευασίες φαρμάκων σε σύγκριση με άλλες κανονικές ημέρες.

Και αυτό επειδή οι φαρμακαποθήκες και ζητούσαν μετρητά και επειδή έκαναν περιορισμένες παραδόσεις σκευασμάτων ώστε να μην τελειώσουν τα αποθέματά τους.

Όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος: «Φαίνεται ότι κάποιοι που επιχειρούν μέσω του χονδρεμπορίου φαρμάκων δεν συναισθάνονται την αγωνία του ελληνικού λαού και την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ορισμένες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στο πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς .
Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν με όποιες οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν , να επιτελούν τον ρόλο τους και να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο .

Ζητάμε από τον υπουργό υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή να προφυλάξει την φαρμακευτική αγορά, από τους λίγους μέχρι στιγμής «εμπόρους φαρμάκων», γιατί το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Να σημειωθεί όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις πολλοί ασθενείς ζητούν μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων από αυτές που πραγματικά χρειάζονται λόγω της ανησυχίας για την επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλοκάρει» η τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία! Μετρητά ζητούν οι προμηθευτές

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς γιατρούς: Εξυπηρετείστε τους ασθενείς χωρίς υπερβολική συνταγογράφηση!

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!

Δείτε τι προβλέπει η τελευταία πρόταση των δανειστών για την Υγεία!

«Πάγωσαν» τα νοσοκομεία από τις πολιτικές εξελίξεις! Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button