Η φωνή του ασθενούς

Με φωταγώγηση κτιρίων γιορτάζεται η διεθνής Ημέρα για τη Νευροϊνωμάτωση!

Φωταγώγηση της Πύλης του Αδριανού στην Αθήνα και της καλλιτεχνικής σύνθεσης του Γ. Ζογγόπουλου (ομπρέλλες) στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς Ημέρας για τη Νευροϊνωμάτωση (ΝF), στις 17η Μαΐου 2019.

Η παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την σπάνια αυτή νόσο έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται παγκοσμίως στις 17 Μαΐου. Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά της Νευροϊνωμάτωσης διοργανώνεται σε πολλές χώρες τους κόσμου η δράση “Shine a light on NF”, σύνθημα που έχει υιοθετήσει και η Ελλάδα μεταφράζοντάς το ως «Φέρτε τη Νευροϊνωμάτωση στο φως».

Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας, ο Σύλλογος για την καταπολέμηση της νόσου, ως ιδρυτικό μέλος του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου «NF Patients United» που συστάθηκε το 2018 στο Παρίσι και που έχει την έδρα του στη Βιέννη, συμμετέχει στην διεθνή καμπάνια “Shine a light on NF” και θα φωταγωγήσει την Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα και την καλλιτεχνική σύνθεση του Γ. Ζογγόπουλου (ομπρέλλες) στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης στα χρώματα της NF, το μπλέ και το πράσινο χρώμα.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στις 20.00 στη Πύλη του Αδριανού και στη προκυμαία στη Θεσσαλονίκη στη Καλλιτεχνική Σύνθεση του Ζογγόπουλου ο Σύλλογος συμμετέχει σε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη νόσο, που θεωρείται ως η συχνότερη από τα σπάνια νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογός μεριμνά για την στήριξη και ενημέρωση των ασθενών με NF (NF 1, NF 2 και Σβαννωμάτωση) καθημερινά και αγωνίζεται για την έγκυρη πρόληψη, τη σωστή διάγνωση και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των πασχόντων από την σπάνια αυτή γενετική διαταραχή.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close