Ειδήσεις Υγείας

Μηλόξιδο: Κάνει καλό στην υγεία και αδυνατίζει!

Το μηλόξιδο, παράγεται από τη ζύμωση μήλων και το ξύδι που προκύπτει χρησιμοποιείται  στις σαλάτες και τις σάλτσες που τις συνοδεύουν.

Πάντως το τελευταίο διάστημα η χρήση του έχει αυξηθεί λόγω των προβιοτικών και των υψηλών επιπέδων καλίου που περιέχει. Προσοχή  δεν συνιστάται για χρήση στα άτομα με διαβήτη.

Βοηθά σε στομαχικά προβλήματα

Μαζί με λίγο νερό, το μηλόξιδο φαίνεται πως έχει αντιβιοτικές ιδιότητες ενώ η πεκτίνη του ανακουφίζει τους εντερικούς σπασμούς.

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο

Δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον για τα μικρόβια, τα οποία δεν μπορούν τελικά να επιζήσουν. Αναμείξτε ¼ του φλιτζανιού μηλόξιδο με ¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό και κάντε γαργάρες κάθε ώρα.

Ρίχνει τη χοληστερίνη

Μπορεί να μην κάνει θαύματα, αλλά η καθημερινή κατανάλωσή του φαίνεται πως ρίχνει την κακή LDL χοληστερίνη σύμφωνα με μελέτη του 2006 σε ποντίκια.

Καθαρίζει τη βουλωμένη μύτη

Αν ταλαιπωρήστε από «μπούκωμα» αναμείξτε 1 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Το κάλιό του λεπταίνει τη βλέννα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το οξικό οξύ του μειώνει την όρεξη, αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει την κατακράτηση υγρών.

Καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή

Κάντε γαργάρες με μηλόξιδο ή πιείτε1 κουτ. του γλυκού μαζί με νερό προκειμένου να εξαλειφθούν τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.

Αντιμετωπίζει την ακμή

Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες κρατούν την ακμή υπό έλεγχο και φέρνουν ισορροπία στο pH της επιδερμίδας σας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button