ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μητσοτάκης: Να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τον κοροναϊό

Σύσκεψη για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού με τον υπ. Υγείας, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα αυξήθηκε σε δέκα με το τελευταίο κρούσμα να είναι ένας 66χρονος που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που έχουν ληφθεί. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά, η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή. Ζήτησε επίσης να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη ΠΝΠ. Επίσης, θα συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποια στιγμή να κλείσουν σχολεία και Μέσα Μεταφοράς, όταν τα πράγματα θα είναι πιο κρίσιμα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: Κοροναϊός: Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού! Τι σχεδιάζεται

Εξάλλου σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αν κριθεί απαραίτητο περιλαμβάνουν:

Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

 περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button