ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μητσοτάκης: Ξεκινά η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα! Όλες οι λεπτομέρειες

Τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον προϋπολογισμό.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα με βάση το σουηδικό μοντέλο».

Οι συνεργασίες θα αφορούν κυρίως τον διαγνωστικό τομέα καθώς αναμένεται να τοποθετηθούν μηχανήματα ιδιωτών ενώ το ΕΣΥ θα αγοράζει εξετάσεις για τους ασθενείς, οι οποίοι και θα τις πραγματοποιούν δωρεάν μέσα στο Νοσοκομείο.

διαγνωστικά κέντρα

Πρόκειται για ένα μοντέλο λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων που έχει εφαρμοσθεί πρώτα στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο γνωστό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Έτοιμο το σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Η ΝΔ και προεκλογικά είχε μιλήσει για τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.
Στόχος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο νοσοκομείο δεν δεσμεύεται από την αγορά και συντήρηση ακριβών μηχανημάτων, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Πλαφόν μπαίνει στα διαγνωστικά κέντρα
Διαγνωστικές εξετάσεις

Οι ιδιώτες θα είναι εκείνοι που θα χειρίζονται τα μηχανήματα και θα τα συντηρούν ενώ με βάση το Σουηδικό μοντέλο σε αυτά θα εργάζονται κανονικά οι υπάλληλοι του νοσοκομείου όπως γίνεται και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει το σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Σε 24ωρη λειτουργία το 2020 τα ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τι είπε ο Κικίλιας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button