ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Μισές εφημερίες για τους γιατρούς! Τι είπε ο Ξανθός στους ειδικευόμενους.

 

Τη δέσμευση ότι την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα σταλούν οι πιστώσεις στα νοσοκομεία με τα χρωστούμενα ποσά των δεδουλευμένων εφημεριών, από το 2012, έως και τον Δεκέμβριο του 2014, έδωσε στους γιατρούς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κος Ξανθός με τα σωματεία των ειδικευόμενων γιατρών του Σισμανογλείου και του Ευαγγελισμού, ξεκαθάρισε ότι εντός των επομένων ημερών θα μπουν τα χρήματα των εφημεριών στους λογαριασμούς τους αλλά των προηγούμενων ετών.

Σ’ ότι αφορά τις δεδουλευμένες εφημερίες από 1ης Ιανουαρίου  του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, δήλωσε ότι δεν έχει γίνει ακόμα η κατανομή των πιστώσεων στα νοσοκομεία και παραμένει άγνωστο πότε θα πληρωθούν .

Για το θέμα της παράτασης της σύμβασης των ειδικευομενων γιατρών o κος Ξανθός επανέλαβε ότι θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο Υγείας που αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή και θα προβλέπει παράταση τεσσάρων εξαμήνων σε όσους τελειώνουν την ειδικότητα και  δεσμεύτηκε ότι εως να κατατεθεί και ψηφιστεί  το νομοσχέδιο,  δεν θα γίνει καμία απόλυση ειδικευόμενου γιατρού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι γιατροί της Νίκαιας που έχουν εξαγγείλει επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, συγκάλεσαν για την ίδια ημέρα έκτακτη γενική συνέλευση για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να επαναπροσδιορίσουν την αγωνιστική τους δράση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button