ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Μισοπληρώνονται …οι γιατροί! Ποιοι πήραν ρευστό για τον Φεβρουάριο από τον ΕΟΠΥΥ

Με δόσεις και ανά …κατηγορία ειδικότητας πληρώνονται τελικώς οι ιδιώτες γιατροί που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η έλλειψη ρευστού στον Οργανισμό κάνει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να βγαίνουν από τα …ρούχα τους, καθώς και λαμβάνουν τα χρήματά τους με καθυστέρηση και δεν τα παίρνουν και όλοι ταυτόχρονα. Ενίοτε μερικές ειδικότητες τα παίρνουν και τμηματικά ανάλογα με το αν έχουν κάνει ιατρικές πράξεις ή ιατρικές επισκέψεις.

Είναι ενδεικτικό πως για τον μήνα Φεβρουάριο μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί- μόλις τη Δευτέρα 8 Ιουνίου- οι εργαστηριακοί γιατροί όπως ακτινολόγοι, οι βιοπαθολόγοι και οι κυτταρολόγοι καθώς και αυτοί που πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις όπως οι καρδιολόγοι και οι γαστρεντερολόγοι.

Ωστόσο η δεύτερη κατηγορία πληρώθηκε μόνο τις ιατρικές πράξεις και όχι τις επισκέψεις τις οποίες και δεν έχει λάβει ακόμη κανείς γιατρός για τον Φεβρουάριο.
Τα χρήματα αυτά αναμένεται να καταβληθούν πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Βέβαια οι καθυστερήσεις αυτές έχουν βγάλει εκτός ορίων τους ιδιώτες γιατρούς που μήνα με τον μήνα αγωνιούν για το αν θα πληρωθούν.

Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας λόγω της μη καταβολής των χρημάτων από την κοινωνική ασφάλιση ενώ και η προγραμματισμένη χρηματοδότηση του είναι κουρεμένη.
Αν δε λυθεί το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα της χώρας η κατάσταση θα συνεχισθεί έτσι, έλεγε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνοντας ότι όλοι καιρό τώρα γνωρίζουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τις συμβάσεις

Νέος Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων! Πότε θα διορισθεί

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ:ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρωστά για φάρμακα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button