ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μοιράζει ρευστό το υπ.Υγείας και στην…εκκλησία! Πόσα θα πάρει η «Αποστολή»

Σε νέες επιχορηγήσεις προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Δείγμα προφανώς πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση λειτουργία σαφώς με ταχύτητα …αστραπή, σε σχέση με την προηγούμενη αλλά και πιθανώς να αποτελεί ένα δείγμα ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας μάλλον επιδιώκει να μείνει…μόνιμος.

Ίσως γι αυτό και να τρέχουν …βροχή τις τελευταίες ημέρες οι επιχορηγήσεις σε διάφορους φορείς του τομέα της Υγείας, οι οποίοι ανέμεναν εδώ και καιρό χρήματα για να στηριχτούν.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων υπέγραψε διάφορες υπουργικές αποφάσεις για να δοθούν χρήματα σε ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στον Ο.ΚΑ.ΝΑ., στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και στην «Αποστολή» της εκκλησίας.

Ειδικότερα η επιχορήγηση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της εκκλησίας είναι ύψους 165.148,00 ευρώ προκειμένου όπως τονίζεται να καλυφθούν δαπάνες μισθοδοσίας και λειτουργίας, με απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας.

Κατά τα άλλα το ΕΚΑΒ θα λάβει 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών του δαπανών για το οικονομικό έτος 2015.
Η Επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου είναι της τάξης των 3.207.136,00 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού του για το μήνα Σεπτέμβριο του 2015.

Η επιχορήγηση του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών [Ο.ΚΑ.ΝΑ.] είναι 1.588.046,00 ευρώ για να καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων και οι λειτουργικές δαπάνες των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για το Γ Τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015 .

Η επιχορήγηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού [Ε.Ε.Σ.] είναι ύψους 1.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της «Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» για την εκπλήρωση του σκοπού και της αποστολής του για το οικονομικό έτος 2015.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button