Ειδήσεις Υγείας

Μούδιασμα: Ποια προβλήματα υγείας φανερώνουν

Τέτοιου είδους ενοχλήσεις εμφανίζονται εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα. Άλλοτε πάλι, ο πόνος εντείνεται σταδιακά και το σύμπτωμα εμφανίζεται όλο και συχνότερα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα αυτά υποδεικνύουν δυσλειτουργία στο νευρικό σύστημα

Δυνατός πονοκέφαλος

Αυτό το είδος πονοκεφάλου είναι σύνηθες σε άτομα που πάσχουν από ημικρανίες και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με αναλγητικά φάρμακα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν ο πονοκέφαλος υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. ). Στην περίπτωση αυτή, ο πόνος γίνεται αφόρητος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύεται από ναυτία και ακαμψία του αυχένα.

Σε κάποιες καταστάσεις μπορεί να καθώς μπορεί να υποδεικνύει εγκεφαλική αιμορραγία (π.χ. από ανεύρυσμα). Αν και τα περιστατικά αυτά είναι σπάνια, μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα αν η αντιμετώπιση δεν είναι άμεση.

Ανεξήγητο μούδιασμα

Μουδιάσματα στο πρόσωπο αλλά και στα άκρα μπορεί να παρατηρηθούν ύστερα από έκθεση σε υπερβολικό κρύο. Μουδιάσματα όπως που εμφανίζονται παροδικά ύστερα από έκθεση σε χαμηλό ψύχος μπορεί να οφείλονται στο σύνδρομο Raynaud, το οποίο όμως είναι σπάνιο, αλλά επιβάλλει πάντοτε ιατρική διερεύνηση.

Μουδιάσματα στο θώρακα ή στα άνω άκρα μπορεί να οφείλονται σε εξελισσόμενη πάθηση του μυοκαρδίου. Τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια επίσης, που μπορεί να είναι προάγγελος ενός μόνιμου εγκεφαλικού, χαρακτηρίζονται από συμπτώματα όπως αδυναμία, ζαλάδα, προβλήματα στην όραση και στην ομιλία αλλά και μουδιάσματα στο πρόσωπο ή στα άκρα.

Επίσης μουδιάσματα στα χέρια μπορεί να σημαίνουν και παθήσεις του μυοσκελετικού, όπως για παράδειγμα αυχενικό σύνδρομο. Μουδιάσματα εντοπισμένα στον καρπό του χεριού που συνήθως όμως συνοδεύονται και από πόνο μπορεί να προκαλέσει και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μια προοδευτική πάθηση που προκαλείται λόγω συμπίεσης ενός βασικού νεύρου στον καρπό.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button