ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μπάχαλο με το νέο σύστημα παραπομπών και τον οικογενειακό γιατρό! Νέα οδηγία του ΙΣΑ

Ξεκίνησαν τα προβλήματα με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πριν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.
Από την 1η Αυγούστου ξεκινά επισήμως το νέο σύστημα με τους νέους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ενώ ταυτόχρονα είναι οι ίδιοι που θα παραπέμπουν τους ασφαλισμένους στους ειδικούς γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ τη σχετική δήλωση από τον ΕΟΠΥΥ: “Τέλος οι παλιοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν από 1η Αυγούστου οι νέες συμβάσεις!”

Ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι οικογενειακοί γιατροί οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν και τα παραπεμπτικά στους ασφαλισμένους. Έτσι άγνωστο παραμένει εάν οι εξειδικευμένοι γιατροί που θα εξετάζουν ασφαλισμένους χωρίς παραπεμπτικό, στο τέλος θα αποζημιωθούν ή όχι.

ΙΣΑ: Μην εξετάζετε ασθενείς! Μπορεί να μην πληρωθείτε

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να μην δέχονται ασθενείς και να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως ότου αποσαφηνισθεί εάν θα αποζημιωθούν ή όχι.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μόλις 465 είναι οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ μαζί με αυτούς των δημοσίων δομών δεν ξεπερνούν τους 1000.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα προβλήματα του νέου συστήματος παραπομπών που εφαρμόζεται άρον άρον προφανώς και για να πιεσθούν οι γιατροί να συμμετάσχουν: “Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό σε ειδικό γιατρό! Πως θα βρίσκουν γιατρό οι ασφαλισμένοι”

Να σημειωθεί ότι από το σύστημα παραπομπών εξαιρούνται οι Γυναικολόγοι, οι Ψυχίατροι, οι Οφθαλμίατροι και οι Οδοντίατροι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button