Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Μπλακ άουτ» στην Υγεία από τις κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων!

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να έφυγε από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, παραμένει όμως ενεργό προς υλοποίηση.
Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στην Υγεία συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μέσω του προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα αναφέρει ότι έχει προκρίνει τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και «θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Στο δρόμο κατεβαίνουν και όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει επίσης στην 24ωρη απεργία.
Επισημαίνει μάλιστα ότι είναι αποφασισμένη να ακυρώσει στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ προσθέτοντας πως «η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει».

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων γιατροί και εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις υπόλοιπες πόλης της χώρας.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button