ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Μπλοκάρουν» τον ΕΟΠΥΥ οι εργαζόμενοι! Γιατί κάνουν κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του Οργανισμού. Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας που διαχειρίζεται κοντά στα 6 δις ευρώ των ασφαλισμένων του, παύει ουσιαστικά να είναι αυτόνομος παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει πως πρόκειται για …αναβάθμιση του φορέα. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας”

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε συναγερμό, καθώς η μεταφορά των περισσότερων αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Υγείας ανατρέπει τον αρχικό ρόλο του ΕΟΠΥΥ ο οποίος επρόκειτο να είναι ένας αυτόνομος οργανισμός που θα αγοράζει υπηρεσίες για να τις παρέχει στους ασφαλισμένους του με τη μορφή του μονοψώνιο.

 

 

 

 

 

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή των άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος που αιφνιδιαστικά ανακάλυψαν και οι ίδιοι, περιορίζει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ και τον καθιστά πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχείρησε με ανακοινώσεις της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τα όσα έρχονται στον ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.

 

 

 

 

 

Φοβούνται πως η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων οι οποίες περιορίζουν τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, μπορεί και να καταστήσουν αμφίβολο ακόμη και τον αριθμό των σημερινών θέσεων εργασίας.
Διαβάστε ΕΔΩ: «Τι σημαίνει η κατάργηση της αυτονομίας του ΕΟΠΥΥ!»

Ο Σύλλογος πάντως προτίθεται να κάνει κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ ζητώντας άμεσα απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρασκήνια: Αιφνιδιασμός Πολάκη για τη σμίκρυνση του ΕΟΠΥΥ! Πως αντέδρασε

Παρασκήνια: Μαύρη Παρασκευή για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Έκτακτη συνάντηση Προέδρου ΕΟΠΥΥ με τον υπ.Υγείας για την αιφνίδια διάλυση του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Στ.Βαρδαρός στο HealthReport.gr: «Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ»! Τι υποστηρίζει για το Προεδρικό Διάταγμα

Τι λέει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλος στο HealthReport. gr για την υποβάθμιση του Οργανισμού

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button