ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μπλοκάρουν φιέστα του υπ.Υγείας στο «Αττικόν» οι εργαζόμενοι! Τι ετοιμάζουν

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αττικόν ετοιμάζουν γιορτή για τις 21 Νοεμβρίου κάνοντας απολογισμό του νοσοκομείου για τα 15 χρόνια λειτουργίας του, οι εργαζόμενοι θα επιχειρήσουν να δείξουν το πραγματικό «πρόσωπο» του νοσηλευτικού ιδρύματος. Θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας κάνοντας τη δική τους …γιορτή για τα 15 χρόνια του νοσοκομείου.
Όπως τονίζει το Σωματείο των Εργαζομένων στο Αττικόν, θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας 11-15:00 και συγκέντρωση στο αίθριο.

Οι εργαζόμενοι στο Αττικόν που συχνά πυκνά αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Σε λίγο συμπληρώνονται 4 χρόνια θητείας της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κατάσταση είναι ίδια και απαράλλακτη, όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο εμπαιγμός είναι απόλυτος: οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ΑΤΤΙΚΟ όταν ήταν στην αντιπολίτευση (με επερωτήσεις και στη Βουλή) ξεχαστήκαν αμέσως όταν έγινε κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, η σημερινή αντιπολίτευση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κάνει copy paste τις επερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ήταν στην κυβέρνηση έκαναν ακριβώς τα αντίθετα».

Οι εργαζόμενοι μιλούν για τις κενές θέσεις, τα ράντζα, τα κουρεμένα κονδύλια για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Σημειώνουν: «Αντί για μόνιμες θέσεις εργασίας (350 κενές οργανικές θέσεις) το νοσοκομείο πλημμυρίζει από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (επικουρικούς, ΟΑΕΔίτες, σεκιουριτάδες με μονοετείς ατομικές συμβάσεις). Πολλοί συμβασιούχοι υγειονομικοί είναι υπό απόλυση το 2019».

Η αθλιότητα των ράντζων στο ΑΤΤΙΚΟ παραμένει και διευρύνεται (130% και πλέον πληρότητα). Όλες οι υποσχέσεις του υπουργού υγείας πήγαν περίπατο. Σαν να μην άλλαξε ούτε μια μέρα. Η εντατικοποίηση είναι απίστευτη, με εργαζόμενους λάστιχο που μετακινούνται διαρκώς από τμήμα σε τμήμα για να κλείνουν τρύπες». Δείτε ΕΔΩ εικόνες σοκ στο Αττικόν! «Ασθενείς διασωληνωμένοι στους διαδρόμους του νοσοκομείου (φωτο)»

Να σημειωθεί ότι για τις 21 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί εκδήλωση αλλά και δεξίωση στο Νοσοκομείο παρουσία των ηγεσιών των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Πανεπιστημιακών καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button