ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

“Μπλοκάρουν” 30 Μαΐου όλα τα νοσοκομεία και οι υπηρεσίες Υγείας από την απεργία Γιατρών Εργαζομένων!

Λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ εδώ και τώρα ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία μαζί με όλα τα Σωματεία των Εργαζομένων στη χώρα (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Στις υπηρεσίες Υγείας θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ ανάλογα με τη συμμετοχή είναι πιθανό να υπάρξουν και ακυρώσεις ραντεβού.

Πάντως ειδικά οι νοσοκομειακοί γιατροί που έχουν υποστεί κούρεμα στους μισθούς τους τα τελευταία χρόνια των μνημονίων άνω από 40% ζητούν να υπογραφεί άμεσα νέα κλαδική συμφωνία η οποία βέβαια θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις απαιτούμενες αυξήσεις, δεδομένου ότι έχουν δικαιωθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο απεφάνθη ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι μειώσεις μισθών από το 2012 και μετά.

Βέβαια φαίνεται πως η διαδικασία έχει πολλές δυσκολίες. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Μπλοκάρονται” τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που δικαιούνται με απόφαση του ΣτΕ! Τι ετοιμάζουν”

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως ζητούν και την κατάργηση του νόμου που τους επιβάλει νέο ωράριο εργασίας και να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα σταθερό ημερήσιο και με εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας: 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλες οι πληροφορίες

Μαζικές αγωγές νοσοκομειακών γιατρών για αναδρομικά και αναπροσαρμογή μισθών! Καμία δέσμευση από υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button