ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Μπλόκο» από την τρόικα για τις εργαστηριακές εξετάσεις! Όλο το άγριο παρασκήνιο για νέες μειώσεις

Ένα άγριο παζάρι με την τρόικα παίζεται από το βράδυ της Παρασκευής με κίνδυνο ακόμη και να μπλοκάρει η δόση του 1 δις ευρώ όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής ο επί των θεμάτων υγείας τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε, εμφάνισε ξαφνικά μία πρόταση για μείωση των εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων 60% στην ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς μια τέτοια μείωση θα έβαζε λουκέτο σε χιλιάδες μικρά εργαστήρια γιατρών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
Οι αρμόδιοι συγκάλεσαν σύσκεψη-λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– προκειμένου να ανακόψουν τις διαθέσεις των τροικανών.

Εκεί άρχισαν και τα σκληρά παζάρια προκειμένου να μην περάσει η καταστροφική πρόταση του τροικανού.
Άγνωστο παραμένει βέβαια γιατί ξαφνικά ο Τζουζέπε Καρόνε λίγο πριν την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε με τη νέα αυτή πρόταση για μείωση των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων τη στιγμή που ήδη αρχίζει να εφαρμόζεται κλιμακούμενη έκπτωση με βάση τον αριθμό των εξετάσεων που πραγματοποιούνται.

Έπειτα από αλλεπάλληλες πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι ήταν κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ο τροϊκανός δέχθηκε η μείωση να κατέβει στο 40%, κάτι που όμως και πάλι θεωρείται ποσοστό εξαιρετικά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα.

Μετά από τις συζητήσεις η υπόθεση έφυγε από τα «χέρια» του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ και πέρασε πλέον κεντρικά στην κυβέρνηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να διακόψει τις προθέσεις των τροϊκανών.

Άγνωστο πως θα καταλήξει το άγριο παζάρι μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας. Το μόνο βέβαιον είναι πως ένα ποσοστό έκπτωσης θα διατηρηθεί, με τα χιλιάδες μικρά εργαστήρια σε όλη τη χώρα να βρίσκονται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button