ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Μπλόκο» στα δημόσια νοσοκομεία από την 24ωρη απεργία γιατρών- εργαζομένων! Όλα τα αιτήματα

Μπλοκάρουν σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου τα δημόσια Νοσοκομεία και όλες οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ από την 24ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων.
Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) κατεβαίνουν στο δρόμο στην πανεργατική απεργία που πραγματοποιείται και από την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στο δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις και περισσότερους πόρους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ο κλάδος απεργεί απαιτώντας να δοθεί σε όλους τους γιατρούς, ειδικευόμενους, μόνιμους, επικουρικούς το σύνολο των αναδρομικών και να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012. Κάτι που άλλωστε προβλέπεται και από την απόφαση του Δικαστηρίου (ΣτΕ). Ωστόσο η κυβέρνηση θα περιορισθεί σε μόνο δύο χρόνια ενώ δεν αναμένεται να αυξήσει τους μισθούς των γιατρών λόγω περιορισμένου δημοσιονομικού χώρου, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ»

Ταυτόχρονα οι γιατροί απεργούν ζητώντας να μην απολύονται οι επικουρικοί κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις τους, τη στιγμή μάλιστα που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες. Εκτός των άλλων η ΟΕΝΓΕ ζητά να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών για υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας.

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία τη στιγμή που μέσα σε οκτώ χρόνια, από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν προοδευτικά σε ποσοστό που φτάνει έως και 50% ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση μιλά για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στη νέα Πρωτοβάθμια! Οι αμοιβές και τα ωράρια

Εκτός της θεραπείας του Διαβήτη Παθολόγοι και Παιδίατροι που δεν έχουν εξειδίκευση! Τι προβλέπει υπ.απόφαση

Στον υπ.Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί για αναδρομικά και προσλήψεις! Τι ζητούν

Εικόνες σοκ και πάλι στο Αττικόν! Ασθενείς διασωληνωμένοι στους διαδρόμους του νοσοκομείου (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button