Πολιτική Υγείας

Μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ και από τις μικρές κλινικές! Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες

Με μετρητά θα νοσηλεύονται από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας καθώς μετά τους μεγάλους ομίλους και οι μικρότερες κλινικές ξεκινούν «μπλόκο» στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ασθενείς που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ιδιωτική κλινική σε όλη τη χώρα θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να αναζητούν… κάπου στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους.

Πάντως κατά τη συνήθη τακτική του ο ΕΟΠΥΥ ακόμη και τους ασφαλισμένους του τους αποπληρώνει με καθυστέρηση μηνών.

Οι ιδιοκτήτες των κλινικών διαμαρτύρονται για το κούρεμα των χρημάτων τους καθώς ο ΕΟΠΥΥ θα τους αποπληρώσει με μείωση ακόμη και κατά 50% σε υπηρεσίες που ήδη έχουν παράσχει. Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, που ξεκινά επίσχεση επ’ αόριστον, διεκδικεί την πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αφορούν


νοσηλείες που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως το 2011, από τα ταμεία που συνέστησαν του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ύψους 100 εκατ. Ευρώ περίπου, •
αλλά και των χρεών που δημιούργησε ο ίδιος ο Οργανισμός, κατά την τριετή λειτουργία του, ύψους περίπου 350 εκατ. Ευρώ, που αφορούν τις εκκαθαρίσεις όλου του 2012, οκτώ μηνών του 2013, το 100% των υποβληθέντων δαπανών για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2013 και φυσικά τις εκκαθαρίσεις των μηνών Ιανουαρίου έως και Μαρτίου 2014 καθώς και ολόκληρες τις υποβολές για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο 2014.
«Η υποχρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με 835 εκατ. Ευρώ συνολικά για την Ιδιωτικά υγεία (Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Ψυχιατρικές Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας), σε σύνολο προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ύψους 6,5 δις ευρώ, όταν ο Δημόσιος τομέας κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 8 δις ευρώ, υποδηλώνει την σκόπιμη επιδίωξη της Κυβέρνησης για αφανισμό του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο στραγγαλισμό του» σημειώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button