ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος

Έντονες είναι ήδη οι αντιδράσεις των οπτικών στις συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για την αφορά γυαλιών οράσεως από τους ασφαλισμένους.

Ο ΕΟΠΥΥ πριν ακόμη συνάψει συμβάσεις και συνομιλήσει με τον κλάδο των οπτικών, έσπευσε να ανακοινώσει ότι σε λίγες ημέρες οι ασφαλισμένοι δε θα προπληρώνουν για τα γυαλιά οράσεως που θα προμηθεύονται αφού θα τα παίρνουν δωρεάν από τα καταστήματα και στη συνέχεια οι οπτικοί θα είναι αυτοί που θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο για άλλη μία φορά φαίνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ βιάστηκε κάτι που άλλωστε συνέβη και πριν έναν χρόνο. Ανακοίνωσε τις νέες συμβάσεις πριν όμως ακόμη υπάρξει συμφωνία με τους οπτικούς. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ πριν ακόμη συμφωνήσει με τους οπτικούς: «ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στην αγορά γυαλιών οράσεως! Όλη η διαδικασία»

Να σημειωθεί πάντως πως στη περίπτωση που ισχύσει η κατάργηση της προπληρωμής για τα γυαλιά οράσεως, οι ασφαλισμένοι δε θα πληρώνουν τα επιπλέον 100 ευρώ που δίνει για γυαλιά οράσεως ο ΕΟΠΥΥ αλλά θα πληρώνουν κανονικά τη διαφορά για το κόστος των γυαλιών. Δείτε επίσης ΕΔΩ τι είχε ανακοινώσει και πέρυσι ο ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ: ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως! Στα κάγκελα οι οπτικοί

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Ο κλάδος που φοβάται πως θα βλέπει με μήνες καθυστέρηση τις αμοιβές του από τον ΕΟΠΥΥ, όπως άλλωστε οι γιατροί και όλοι οι πάροχοι του Οργανισμού, αρνείται να προχωρήσει στην υπογραφή των νέων συμβάσεων.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών καλεί όλους τους Οπτικούς της Ελλάδος να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την σύμβαση-«φάντασμα» την οποία προτείνει ο ΕΟΠΥΥ, όπως λέει.

Γι αυτό και θα πραγματοποιηθεί και έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο ΕΒΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Νέες συμβάσεις γιατρών για 1 χρόνο με άγνωστες αμοιβές, ωράριο, υποχρεώσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές σοκ! Τι προτείνει

Τσουχτερά πρόστιμα σε γιατρούς που εξετάζουν δωρεάν ασθενείς από την εφορία! Όλες οι πληροφορίες

Πως αμείβονται οι γιατροί στο εξωτερικό και πως στην Ελλάδα! Οι νέες κουρεμένες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που άναψαν φωτιές

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αυτά τα 110 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Πως θα μοιρασθούν τα κονδύλια με τις νέες συμβάσεις

Άγριο κούρεμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button