sport-medicineΕιδήσεις ΥγείαςΣυμπληρώματα Διατροφής

Μυστικά υγείας για να αθληθείτε όταν έχει έντονη ζέστη

Μπορείτε να ασχολείστε με το αγαπημένο σας άθλημα, ακόμη και το καλοκαίρι, αρκεί να πάρετε μικρές προφυλάξεις για να αποφύγετε πτώσεις πίεσης ή θερμοπληξία. Ακολουθούν τρόποι που πρέπει να γνωρίζετε για να μπορείτε να αθληθείτε, ακόμη και στους πιο ζεστούς μήνες στην πόλη ή τη θάλασσα.

Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε προπόνηση, ακόμα και τις ημέρες της αποκατάστασης, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε κάποιο συμπλήρωμα με ιχνοστοιχεία, κρεατίνη, αργινίνη, βήτα-αλανίνη και βιταμίνες Η κρεατίνη αυξάνει την αντοχή και τη δύναμη, ενισχύει την αντοχή στην κόπωση, και αυξάνει τη χωρίς λιπαρά, μάζα σε νεαρούς ενήλικες.

Σε τι χρησιμεύει η αργινίνη;

Η αργινίνη έχει χρήσιμα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εξάντλησης και της κούρασης, που είναι χαρακτηριστικές τις πιο ζεστές ημέρες, καθώς ενισχύει την αναπαραγωγική, καρδιαγγειακή, πνευμονολογική, νεφρική, ηπατική, γαστρεντερική και αυτοάνοση λειτουργία και βοηθά στην επούλωση τραυματισμών. Τέλος η βήτα-αλανίνη συμβάλλει στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων, στη μείωση της μυϊκής κόπωσης και ενισχύει την αντοχή στις προπονήσεις.

Ένα τέτοιο ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής είναι το SUSTENIUM PLUS από τη Menariti Hellas, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινότητας αλλά και των αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται κατά την εναλλαγή των εποχών και σε περιόδους έντονης κούρασης και καταπόνησης όταν τα αποθέματά ενέργειας δεν είναι αρκετά.

 

 

 

 

 

 

 

Το Sustenium Plus μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές κατά τη διάρκεια της αθλητικής προετοιμασίας ή μετά την προπόνηση ή/και από οποιονδήποτε σε περιόδους παρακολούθησης προγραμμάτων φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης. Παράλληλα, περιέχει βιταμίνη C συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χωρίς χρωστικές και τεχνητά αρώματα

Τι να προσέξετε

Προτιμήστε θαλάσσια σπορ.

Το καλοκαίρι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις θάλασσες της Ελλάδας για να κάνετε σπορ. Με αυτόν τον τρόπο, η δροσιά του θαλασσινού νερού θα σας αναζωογονήσει και θα σας προσφέρει «ενεργειακή φόρτιση». Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε για να κάνετε (και γιατί όχι, να βελτιώσετε!) ένα ολοκληρωμένο άθλημα όπως το κολύμπι. Αν έχετε παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία και να τα εντάξετε σε ένα μάθημα κολύμβησης ώστε με τον τρόπο αυτό να νιώσουν άνετα στο νερό πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν προτιμάτε το τρέξιμο, επιλέξτε ένα δροσερό μέρος, όπως ένα πάρκο με πολλά φυτά και αρχίστε πριν τις 9 το πρωί ή μετά τις 7 το απόγευμα. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεστε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας.

Ανεβείτε στο ποδήλατο ή στα πατίνια. Είναι χρήσιμο επειδή σας εκθέτουν σε μεγαλύτερη ποσότητα αέρα. Με τον τρόπο αυτό, ο ιδρώτας εξατμίζεται γρήγορα και η θερμοκρασία του σώματος πέφτει.

Μην το παρακάνετε. Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι παύση 90 δευτερολέπτων μετά από έντονη προπόνηση είναι χρήσιμη για τον οργανισμό ώστε να προσαρμοστεί στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Εκμεταλλευτείτε τις πηγές νερού.

Οι πηγές νερού στις πόλεις, τα πάρκα και τις πλατείες δεν είναι χρήσιμες μόνο για να πιείτε νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και για να δροσιστείτε. Ναι, γιατί αν βρέξουμε το σώμα μας στα σωστά σημεία θα έχουμε μία ευχάριστη αίσθηση δροσιάς. Ο αυχένας για παράδειγμα, είναι πλούσιος σε υποδοχείς θερμοκρασίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button