ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

Τι κι αν επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις για οικογενειακούς γιατρούς στις περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας  (ΤΟΜΥ). Το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν μόλις 46 Παθολόγοι και Γενικοί γιατροί διαθέσιμοι για 4 εκατ. πολίτες του Λεκανοπεδίου οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν στον οικογενειακό τους γιατρό.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μέσα σε αυτούς τους 46 είναι και γιατροί που ήδη εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και βαφτίστηκαν εν μία νυκτί οικογενειακοί γιατροί με το ζόρι. Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο του …βαφτίσματος: “Βαφτίζουν” τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος”

Στο μεταξύ όμως το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο και για την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ΤΟΜΥ. Ο νέος διαγωνισμός δεν φαίνεται να έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία απέκτησε και νέο πονοκέφαλο μετά και την άρνηση των ιδιωτών γιατρών να γίνουν οικογενειακοί γιατροί μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Γι αυτό άλλωστε επειδή οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ ήταν εξαιρετικά περιορισμένες για τις 953 θέσεις των γιατρών, δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και έληγε στις 22 Ιουνίου για τις θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διετούς διάρκειας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης της θητείας μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Ωστόσο λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι μισθοί των οικογενειακών γιατρών των ΤΟΜΥ! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Χωρίς «κεραμίδι» και γιατρούς ακόμη οι ΤΟΜΥ! Όλα τα αγκάθια

Αλλάζει ο χρόνος επίσκεψης για τους γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Τι προβλέπεται

Δείτε πόση ώρα θα εξετάζουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και με κατ’ οίκον επισκέψεις τους ασθενείς! Νέα απόφαση του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button