ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών με ρουσφετολογικά κριτήρια! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) που μελέτησε τα κριτήρια και τα μόρια που θα δίνονται με βάση τη νέα υπουργική απόφαση για τις κρίσεις των γιατρών. Η υπουργική απόφαση είχε αναρτηθεί προς διαβούλευση η οποία έληξε στις 12 Δεκεμβρίου. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει: «Έρχονται οι κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ! Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση»

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών επισημαίνει ότι: «οι σχετικές πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις αλλαγής της διαδικασίας, κατά την κυβέρνηση φιλοδοξούν (εκτός από την υποτιθέμενη επιτάχυνση που εξαγγέλθηκε) να αντικειμενικοποιήσουν δήθεν τα κριτήρια μοριοδότησης.

Γι αυτό πολυδιαφημίστηκε προπαγανδιστικά η άνοδος του ποσοστού μοριοδότησης της προϋπηρεσίας (από 15% σε 50%) καθώς και η κατάργηση του αόριστου κριτηρίου της «εμπειρίας» που οι εκάστοτε εισηγητές και κριτές το ερμήνευαν κατά το δοκούν».

«Ριγμένοι» οι επικουρικοί για τις προσλήψεις

Όπως καταγγέλλει η ΑΡΣΙ στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε, οι επικουρικοί γιατροί μένουν στο περιθώριο καθώς στο κριτήριο της Προϋπηρεσίας τα μόρια που λαμβάνουν είναι ελάχιστα έως μηδαμινά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών είναι ασήμαντη. Πρακτικά όλοι ασχέτως ή όχι προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι : π.χ. ιδιωτική κλινική ως συνεργάτης (δλδ όλοι πρακτικά οι ειδικευμένοι αρκεί να έχουν κάνει έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος) συντελεστής μοριοδότησης προϋπηρεσίας 1,25 – έμμισθος σε ιδιωτική κλινική συντελεστής μοριοδότησης προϋπηρεσίας 1,40 – επικουρικός στο ΕΣΥ συντελεστής μοριοδότησης προϋπηρεσίας 1,85 κλπ.»

Μόρια για …άγνωστα εκπαιδευτικά κέντρα

Αντίστοιχα και με το κριτήριο του Εκπαιδευτικού Έργου όπου σύμφωνα με την ΑΡΣΙ: «παρεισφρύει και μάλιστα με πολύ υψηλή μοριοδότηση (120 μόρια) η «Μετεκπαίδευση σε κέντρο του εσωτερικού ή του εξωτερικού» συλλήβδην, αδιάκριτα και ασαφέστατα ως προς τι ακριβώς είναι το … «μετεκπαιδευτικό κέντρο» τόσο του «εξωτερικού» αλλά πολύ περισσότερο του «εσωτερικού», πώς έχει πιστοποιηθεί το «μετεκπαιδευτικό κέντρο» ως τέτοιο και πώς ακριβώς πιστοποιείται η «μετεκπαίδευση» σε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικουρικοί τέλος μετά τη λήξη των συμβάσεων! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Στα κάγκελα όλα τα νοσοκομεία για τους απλήρωτους επικουρικούς! Τι ετοιμάζουν

Τι αλλάζει στη ζωή των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο ωράριο που ψηφίστηκε!

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αλλάζει το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button